Asgari ücretlilere zam müjdesi! 2021 yılı asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Asgari ücretlilere zam müjdesi! 2021 yılı asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Asgari ücretle çalışan milyonlarca kişi kendilerine verilecek olan zam müjdesini bekliyorlar. Zam oranları belli oldu mu? ASgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

Günümüzde milyonlarca asgari ücretli çalışan bulunuyor. Bu süreçte geçim derdi ve asgari ücret zamları son zamanlarda en çok konuşulan ve tartışılan konulardan birisi olarak ifade ediliyor. Her yıl tartışılan asgari ücrete bu yıl pandemi nedeniyle ortaya çıkan ekonomik sıkıntılarında ortaya çıkmış olması endişeye neden oldu. Bunun üzerine ekonomik beklentilerin farklı bir boyut almaları nedeniyle asgari ücretli çalışanların beklentileri de değişti.

Asgari ücrete her yıl bir kez zam yapılıyor. Zammın yılda bir kez yapılması nedeniyle bu süreç içerisinde dişe dokunur bir zam oranı almak isteyen milyonlarca kişi gözünü 2021 yılına çevirdi. Yıl sonuna az bir zaman kalmışken herkes asgari ücret zammının belli olup olmadığını merak ediyor. Bu durumda asgari ücret komisyonu toplanarak zam oranını belirleyecek. Geçtiğimiz yıl yüzde 15 oranında yapılan zam çalışanlar arasında memnuniyetle karşılanmıştı ancak şimdilerde pandemi nedeniyle bu oranın üzerine çıkması bekleniyor. Asgari ücret zammı belli oldu mu? Asgari ücret zammı beklentileri karşılayacak mı?

Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

Son zamanlarda asgari ücret zammı konusunda beklentilerin artması nedeniyle çok fazla bilgi kirliliği bulunuyor. Bu durumda nefesler tutulmuş ve zam oranının açıklanması bekleniyor. 2021 yılı için geçerli olacak zammın Aralık ayında yapılacak toplantı sonrasında duyurulması bekleniyor.

Asgari Ücretlilere Ne Kadar Zam Geliyor?

Henüz bazı tahminler ve beklentiler olmasına rağmen asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı bilinmiyor. Bu konuda yetkililerden gelen bazı açıklamalar bulunuyor. Damga ve gelir vergilerinin artırılması ve böylece asgari ücret üzerine eklemelerin yapılması gündeme geldi. Vergi ödemeleri konusunda da son karar yine Aralık ayında yapılacak toplantı sonrasında gündeme getirilecek.

2020 yılında asgari ücret miktarı brüt olarak 2943 lira olurken, net olarak ödenen miktar 2324 lira olarak açıklanmıştı. 2020 yılında nasıl bir zam kararının alınacağı merak konusu oldu. Asgari ücretli çalışan milyonları yakından ilgilendiren bir diğer konu da AGİ olurken, AGİ ödeneklerine de zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Tüm gözler Aralık ayında yapılacak toplantıya çevrildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.