Asgari ücretlileri sevindiren haber..! Vergi indirimi ile birlikte 400 TL zam yolda..!

Asgari ücretlileri sevindiren haber..! Vergi indirimi ile birlikte 400 TL zam yolda..!

Asgari ücretlilere müjde! Yapılan son açıklamaya göre maaşları tam 400 Türk Lirası artacak! Peki, bu zam ne zaman yapılacak? Ekim ayı itibariyle asgari ücretler ne kadar olacak? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Asgari ücretlilere müjde! Yapılan son açıklamaya göre maaşları tam 400 Türk Lirası artacak! Peki, bu zam ne zaman yapılacak? Ekim ayı itibariyle asgari ücretler ne kadar olacak? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Asgari ücretli çalışanlar için Eylül ayı itibariyle vergi dilimi değişikliği yapıldı. Peki, çalışanlar bu değişiklikten nasıl etkilenecek? Maaşlarındaki zam ne zaman görülecek?

Çalışanların Eylül ayı içindeki kazançlarının bir bölümü yüzde 15 üzerinden vergilendirilirken, kalan kısmı ise yüzde 20 oranı üzerinden vergilendirilecek. Yapılan bu vergilendirme oranının vatandaşın alacağı nasıl etkileyeceği herkes tarafından merak konusu oldu.

Asgari ücret maaşları vergilendirilmesindeki oranın artık yüzde 15 değil, yüzde 20 üzerinden değerlendirilecek olduğu açıklandı. Bunun sonucunda ise vatandaşın asgari ücretli maaşında yapılan kesintiler artık olmayacak!

Vatandaşlar aldıkları asgari ücretli maaşlarında Ekim, Kasım ve Aralık aylarında kesinti olmaksızın maaşlarını alacak. Vergi diliminde yapılan bu değişiklikle beraber Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ödemeleri yüksek olan vatandaşların alacakları maaşlarında da ücret kesintisi olmayacak!

Gelir Vergisi Oranı Değiştirildiğinde Maaşlar Ne Kadar Artacak?

Asgari ücret ile geçimini sürdüren vatandaşlar için bu gelir vergisi oranı artımı Eylül ayı itibariyle geçerli olacak. Eylül ayındaki alacakları maaşın vergi oranının bir kısmı yüzde 15’ken diğer kısmı yüzde 20 üzerinden değerlendirilecek.

Kalan son üç ayda ise vatandaşın maaşın yükselmeler gözle görülür oranda artacak ve vergi oranı tüm maaşa yüzde 20 üzerinden uygulanmış olacak.

Asgari ücretten maaş alan vatandaşlar yılın ilk 8 ayında toplam her ay 375 TL vergi ödemişlerdi. Ancak daha sonraki süreç için bu tutar 400 TL olarak görülecek. Asgari ücretli maaş alan vatandaşlar son üç ay maaş bordrosunda ise 500 TL vergi kesintisi gerçekleşecek. Ancak durum bu doğrultuda gerçekleştiği süreçte asgari ücretle çalışan bir işçinin maaşı net olarak 2324 TL tutarında görülecek.

Asgari Ücretlere Ek Zam Uygulanacak!

Asgari ücret ile yaşamını idame ettiren vatandaşların maaşı bulunduğumuz 2020 yılı itibariyle artarak yüzde 15,03 zam eklenerek toplamda 2.324 TL tutarına kadar ulaşmıştı. Ancak hükümet vergi düzenlenmesi hususunda yeni bir değişiklik yapar ise maaşlar 400 TL kadar zamlanabilir.

Asgari ücretli çalışanlardan aylık olarak 375 TL vergi ödemesi alınıyor. Bu gelir vergisinin yanında aynı zamanda bir de damga vergisi adıyla 22 TL gibi bir kesinti maaşlardan yapılıyor.

Damga vergisi ve gelir vergisi kesintilerinin vatandaşın maaşından alınması yerine tamamıyla kaldırılması sonucunda asgari ücrete toplamda 400 TL tutarına yaklaşık bir ek zam gelmesi bekleniyor.

Asgari Ücretler Ne Zaman Artacak?

Asgari ücret her yıl Aralık ayında hükümetin yaptığı görüşmelerle beraber tartışılıyor ve belirlenen zam oranı halka açıklanıyor. Getirilen bu zamlar da her yılın Ocak ayıyla birlikte çalışanların maaşlarına yansıtılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.