Asgari ücretlilerin yüzünü güldüren haber! Asgari ücret ek zammı onaylandı mı? Asgari ücretliye ne kadar zam yapılacak?

Asgari ücretlilerin yüzünü güldüren haber! Asgari ücret ek zammı onaylandı mı? Asgari ücretliye ne kadar zam yapılacak?

Milyonlarca asgari ücretli çalışan kendilerini oldukça heyecanlandıran ek zam sürecini bekliyorlar. Asgari ücretli çalışanlara ek zam onaylandı mı? Yeni dönemde asgari ücret ne kadar olacak?

Günümüzde milyonlarca kişi asgari ücretli olarak çalışıyor. Yaşanan ekonomik sorunların temelinde ise asgari ücretin geçim için yeterli derecede olmaması üzerine bazı tartışmalar gündeme gelmeye başladı. Üzerine salgın nedeniyle ilan edilen pandemi de ekonomiyi olumsuz anlamda etkilediği için asgari ücretli olarak çalışanların yaşamış oldukları sorunların bir kat daha arttığı belirlendi. Asgari ücretli milyonlarca çalışan bu süreç içerisinde maaşlarına zam yapılmasını bekliyorlar. Her yıl asgari ücret üzerinden bir kez olmak üzere zam yapılıyor. Yılda bir kez olması nedeniyle asgari ücretli milyonlarca çalışan bu rakamın tatmin edici olmasını bekliyorlar. Bunun ardından yeni yıla yüksek bir maaşla başlamak istiyorlar. En son zam haberi 2020 yılının Ocak ayında gelmişti. Şimdilerde yılın bitmesine yaklaşık olarak 3 ay kalması heyecana neden oldu. Şimdilerde ek zam müjdesinin perde arkası merak konusu haline geldi. Enflasyon oranının bu süreçte yüzde 15.03 olduğu belirlenmişti. Henüz bu orana bağlı olarak ne kadar zam verileceği de belli değil. Milyonlarca vatandaş asgari ücretin ne kadar artacağı konusunda merak içerisinde olduklarını ifade ediyorlar.

Asgari Ücrete Ek Ödeme Verilecek Mi?

Milyonlarca çalışan kişinin ek ödeme beklediği belirlendi. Ancak bakanlık tarafından konu hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi. Konu hakkında şimdilerde mecliste görüşmelerin devam ettiği belirlendi. Mecliste görüşmelerin sonlanmasının ardından çok geçmeden yakın zamanda sürecin kesinliğe kavuşturulması bekleniyor. Konunun Aile ve Çalışma Bakanı Zehram Zümrüt Selçuk tarafından yapılması bekleniyor. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından ek ikramiye tutarının net olarak açıklanması bekleniyor.

Asgari Ücretli Çalışana 75 Lira Destek!

Devlet tarafından asgari ücretli çalışanlar için belirli şartların sağlanması adına devlet tarafından destek veriliyor. Bu destek ücreti 75 lira olarak açıklandı. Bekar olan ve evli ve çocuklu olan kişilere verilen destek miktarları farklı olmaktadır. Şimdilerde ek ödeme miktarının artırılması bekleniyor. Milyonlarca asgari ücretli çalışan gelecek olan müjdeli haberi bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.