Askerlik ve Doğum Borçlanması SGK Prim Ücret Tarifesi Belli Oldu! İşte 2022 Ücret Tarifesi...

Askerlik ve Doğum Borçlanması SGK Prim Ücret Tarifesi Belli Oldu! İşte 2022 Ücret Tarifesi...

Askerlik ve Doğum borçlanması ödemeleri için Ocak 2022'de zamlı tarife devreye girecek. Borçlanma yapmak isteyen emekli adayları borçlanma ödemelerini Aralık ayında yaparlarsa çok önemli bir maddi avantaj elde edecekler. Ancak Ocak ayına kalan borçlanma başvuruları daha fazla prim ödemesi manasına gelecek.

Askerlik ve Doğum borçlanması ödemeleri için Ocak 2022'de zamlı tarife devreye girecek. Borçlanma yapmak isteyen emekli adayları borçlanma ödemelerini Aralık ayında yaparlarsa çok önemli bir maddi avantaj elde edecekler. Ancak Ocak ayına kalan borçlanma başvuruları daha fazla prim ödemesi manasına gelecek.

Emekli olmak için askerlik ve doğum borçlanması yapacak olan vatandaşlar güncel prim tutarları üzerinden ödeme yapacaklar. Aralık 2021 döneminde SGK İl Müdürlüklerine müracaatta bulunarak borçlanma yapacaklar için rakamlar 2021 yılı primlerinden hesaplanacak. Ancak 2022'ye kalan başvurular tarihi zamlı asgari ücret primleri üzerinden ödenecek. 

ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI 2022 PRİM TUTARLARI

Emekli olmayı isteyen ve bu çerçevede prim eksiklerini tamamlamak, daha erken emekli olmayı isteyenler borçlanma haklarını kullanabilecekler. Borçlanmalar 31 Aralık 2021 tarihine kadar başvuru yapılıp ödendiğinde şuan ki tutardan ödenecek. 1 Ocak ve sonrasında yapılacak başvurular ise 2022 prim tutarlarından ödenecek.

Hatırlanacağı üzere 2022 yılı asgari ücrete yüzde 50.4 oranında zam geldi. Bu zam tutarları prim ödemelerine de yansıyacak. Dolayısıyla vatandaşların ödeyecekleri borçlanma prim ücreti de artacak. 

* 2021’de doğum ve askerlik borçlanması günlük en düşük 38 TL olarak uygulanıyordu. Üst limit prim ise 2021'de 286 TL'ydi.

* 2022 yılı asgari ücret zammı sonrası en düşük borçlanma prim tutarı 57.4 TL oldu. En yüksek borçlanma tutarı ise günlük 431 TL'ye yükseldi.

Vatandaşlar askerli ve doğum borçlanmalarını Aralık 2021'e kadar yapmaları durumunda günlük 38 TL'den borçlanabilecekler. Ancak 1 Ocak'tan sonra rakam günlük 57 TL olacak. Borçlanma başvuru işlemleri SGK İl Müdürlüklerinden tamamlanacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.