Asya borsaları haftaya aşı ile pozitif başladı

Asya borsaları haftaya aşı ile pozitif başladı

Korona virüse karşı aşılama çalışmalarının Aralık ayı içinde başlayacağı yönünde gelen haberlerin yarattığı olumlu hava ve global ekonomide toparlanmanın devam ettiğine yönelik veriler bu sabah Asya borsalarına, ABD ve Avrupa vadeli endekslerine alım getirdi. Japonya'da Tok.

Korona virüse karşı aşılama çalışmalarının Aralık ayı içinde başlayacağı yönünde gelen haberlerin yarattığı olumlu hava ve global ekonomide toparlanmanın devam ettiğine yönelik veriler bu sabah Asya borsalarına, ABD ve Avrupa vadeli endekslerine alım getirdi.

Japonya'da Tokyo borsasının resmi tatil nedeniyle kapalı olduğu bugün Güney Kore'de Kospi endeksinin performansı dikkat çekiyor. Asya’da Güney Kore'nin Kospi Endeksi yüzde 1.9, Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 0.5, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 arttı. Hang Seng Endeksi ise yüzde 0.2 azaldı.

ABD vadeli endeksleri ise Dow Jones Sanayi Endeksi 88 puan, yüzde 0,30, S&P 500 10,25 puan, yüzde 0,29 ve Nasdaq 100 45,25 puan, yüzde 0,38 yukarıda.

Avrupa'da ise FTSE 100 vadeli endeksi günü 15 puan, yüzde 0,24  artıda başladı. FDAX 33 puan, yüzde 0,25 ve Eurostoxx 50 vadeli endeksi 9 puan, yüzde 0,26 yükseldi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.