Avrupa vadeli endeksler aşı ile moral buldu

Avrupa vadeli endeksler aşı ile moral buldu

ABD, İngiltere ve Almanya'da korona virüse karşı aşılama çalışmalarının Aralık ayı içinde başlayacağı haberleri, Pfizer-BioNTech ve Moderna'nın artırdan AstraZeneca-Oxford'un da Kovid-19'a karşı geliştirdiği aşının yüksek etkinlik gösterdiğini duyurması Avrupa hisse sen.

ABD, İngiltere ve Almanya'da korona virüse karşı aşılama çalışmalarının Aralık ayı içinde başlayacağı haberleri, Pfizer-BioNTech ve Moderna'nın artırdan AstraZeneca-Oxford'un da Kovid-19'a karşı geliştirdiği aşının yüksek etkinlik gösterdiğini duyurması Avrupa hisse senedi borsalarında endeksleri yukarı taşıdı.

AstraZeneca-Oxford Üniversitesi'nin Kovid-19'a karşı geliştirdikleri aşının ilk önce yarım doz, 14 gün sonra tam doz verildikten sonra yüzde 90 etkinlik gösterdiğini ve aşının 2-8 derecede, normal buzdolabı sıcaklığı, 6 ay süre ile depolanabildiğini, taşınabildiğinin açıklanması Avrupa borsalarında heyecan yarattı.

STOXX 600 endeksi yüzde 0,59, 2,28 puan yükselerek 391,89 puana çıkarken, Londra'da FTSE 100 24,72 puan, yüzde 0,39, Frankfurt'ta DAX 87,07 puan, yüzde 0,66 ve Paris'te Cac-40 46,38 puan, yüzde 0,84 yükseldi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.