Bağ-Kur, SSK ve SGK’lıya 355 TL! İntibak Yasası Geçti Mi?

Bağ-Kur, SSK ve SGK’lıya 355 TL! İntibak Yasası Geçti Mi?

2000 senesinden sonra emekli olanları ilgilendiren intibak yasası hakkında güzel haberler geliyor. 10 milyondan fazla emekliyi ilgilendiren intibak zammıyla 355 lira ek ödeme alacaklar. Emekli maaşı düşük olan vatandaşların aradaki farkı alması için oluşturulan intibak için detaylar haberimizde…

Emeklileri rahatlatmak için kararlar art arda alınmaya devam ediyor. Pandemi gündemi arasında vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi adına emekli dernekleri ve sendikalar harekete geçerek intibak beklentilerini belirttiler. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ortak çalışma halinde üzerine düşmesi gereken yasada son durum netleşecek.

İNTİBAK NEDİR? İNTİBAK ZAMMI NEDİR?

Prim günleri aynı olmasına rağmen emekli olduğu tarihlerin farklılık göstermesi nedeniyle maaşta farklılıklar oluşmaktadır. Bu eşitsizliğin bozulması için yapılan eşitlemeye intibak denmektedir.

İntibak Zammı, eşitleme için uygulanacak zamdır. Kulislerde konuşulanlara göre 355 TL intibak zammı düşünülmektedir.

BAKANLIKLAR BU KONUDA NE DİYOR?

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren intibak zammı konusunda hem emekli dernekleri hem de sendikalar harekete geçmişken gözler ilgili bakanlıklara çevrildi. Şu an Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan resmi bir açıklama yapılmadı. Ankara kulislerinde intibak zammının gündemde olduğu, emeklinin bu sıkıntısının çözüleceği konuşuluyor.

İNTİBAK ZAMMI GELİRSE NELER OLACAK?

Emeklilerin intibak zammı talebi değerlendirilip onaylanırsa 355 liraya kadar ek ödeme maaşa bağlanacak. Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre intibak zammından ortalama beş milyon vatandaş yararlanacak. Son dönemde bayramda ikramiye ödenen emeklilerin bu intibak zammı beklentisi de hükümet tarafından değerlendirmeye alınacaktır.

MEMUR-SEN İNTİBAK ZAMMI İSTİYOR

Memurlar için yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen, memur emeklileri için intibak zammı talebinde bulunmuştu. 2000 sonra emeklilerinin intibak zammı talebi SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı dahil herkesi ilgilendiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum