Bakan Vedat Bilgin Açıkladı: SSK ve Bağ-Kur Emeklisine 2022'de Çifte Zam Müjdesi Geldi

Bakan Vedat Bilgin Açıkladı: SSK ve Bağ-Kur Emeklisine 2022'de Çifte Zam Müjdesi Geldi

2022 emekli maaş zammı için beklemede olan işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yeni bir müjdeli haber geldi Enflasyon zammı dışında emeklilere ek ödeme yapılacak. Ödemelere dair resmi açıklama Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşlarına iyileştirme yapılacağını söyledi. Bu kapsamda 2000'den sonra emekli olmuş ve düşük emekli maaşı alan emeklilere 2022'de refah payı zammı alması bekleniyor. Peki emeklilere ne kadar zam verilecek? 

EMEKLİLERE EK REFAH PAYI ZAMMI

Emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zam tutarı enflasyon oranlarına göre belli olacak. TÜİK 3 Ocak tarihinde Aralık 2021 dönemi enflasyon oranlarını açıklayacak. İlan edilecek oranlar; son 6 ayın enflasyon oranını belli edecek. 6 aylık enflasyon SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zam oranlarını belirleyecek. SGK ve Bağ-Kur emeklileri direk olarak enflasyon oranlarına göre zam alacaklar. 

Enflasyon oranlarına bakıldığında ise 5 ayda yüzde 10.4 bandında olduğu görülüyor. Aralık enflasyon oranlarının ise yüzde 2 ile yüzde 3 arasında çıkması bekleniyor. Bu oranlar ile emeklilerin maaşlarına yüzde 13 oranında bir zam yapılması öngörülüyor. Yüzde 13'lük zam yalnızca enflasyon zammını oluşturacak. Bu zammın dışında maaşlara ayrıca refah payı zammı yapılacağı da açıklandı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son açıklamasında emeklilerin maaşlarında iyileştirme olacağını söyledi. Söz konusu iyileştirmenin ne kadar ya da yüzde kaç olacağı ise açıklanmadı. 

Refah payı zammı olarak duyurulan zam oranının direk olarak tüm emeklilere seyyanen zam olarak yansıtılması en çok üstünde değerlendirilen formül. Bu formül dışında maaşı belli rakamın altında olanlar için sınıra tamamlama veya yüzde 2, yüzde 3 gibi oranlarla eke zam yapılması da diğer alternatifler olarak değerlendiriliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum