Bankacılık İşlemlerinde Anne Kızlık Soyadı Sorulmasına Son! Ziraat Bankası Açıkladı! Yeni Sistem Geliyor...

Bankacılık İşlemlerinde Anne Kızlık Soyadı Sorulmasına Son! Ziraat Bankası Açıkladı! Yeni Sistem Geliyor...

Ziraat Bankası’nın yaptığı açıklamaya göre anne kızlık soyadı, bireyin güvenli bilgisi olarak kullanılmayacak.

Bilindiği üzere bankacılık işlemlerinde müşterilerin kimliklerini doğrulamaları için birtakım sorular yöneltilir. Hem telefon üzerinden hem de internet üzerinden yapılan bu uygulamada kişilerin unutmalarının zor olduğu sorular sorulur. Bunlardan birisi olan anne kızlık soyadı doğrulama yöntemi ile ya soyadının tamamı sorulur ya da kelimenin içerisinden birkaç harf sorulurdu. Ancak bu doğrulama yöntemi artık Ziraat Bankası tarafından kullanılmayacak.

1 Ocak 2021 tarihine yönelik yapılan yasal düzenleme ile artık bankacılık işlemlerinde anne kızlık soyadına dair sorular sorulmayacak. Ziraat Bankası, uygulayacağı bu yeni düzenlemeyle anne kızlık soyadı yerine katılım anahtar adındaki özelliğini kullanacağını açıkladı. Kişiselleştirilebilir olan bu özellik ile doğrulama yapılacak.

Katılım Anahtar Özelliği Nasıl Çalışır?

Ziraat Bankası, yeni düzenlemesine dair yöneltilen sorularda Katılım Anahtarın özelliklerini açıkladı. Dijital kanallarda güvenlik doğrulaması amacıyla çalışan bu özellikle sadece sizin belirleyip, değişim yapabileceğiniz bir bilgiden oluşuyor. Katılım Anahtar’ınızı belirlemek için internet şubesini veya mobil uygulamayı kullanabilirsiniz. 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.