Bankalar o kuralı deldi! O işlem artık ücretsiz ama bankalar dinlemiyor ücret alıyor..

Bankalar o kuralı deldi! O işlem artık ücretsiz ama bankalar dinlemiyor ücret alıyor..

Bankaların kendi şubeleri için gönderilen paralardan masraf alınmaması yönünde verilen kararın ardından uzun bir süredir işlem ücreti talep edilmiyordu. Ancak son zamanlarda bankalar yeni oyunları ile birlikte müşterilerden o ücretler için yeniden farklı şekillerde ücret talep etmeye başladılar. İşte detaylar!

Finansal tüketici ücretleri çok uzun yıllardır Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından belirleniyordu. Bu süreç içerisinde alınan bir karar sonrasında yetkinin Merkez Bankası tarafından alındığı açıklandı. Karar 7 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak açıklandı. Bir bankanın şubelerine gönderilen para için alınan masraf bedelinin tamamen kaldırılmasına karar verildi. Ancak bu konuda bankaların tüketicilere çeşitli mağduriyetler yaşatmaya başladıkları tespit edildi.

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz tarafından gündeme taşınan bu konunun aslında uzun süredir pek çok vatandaşı mağdur ettiği belirlendi. Dernek kirasını ödemek için ATM’ye giden ve işlem ücreti olarak 1 lira 5 kuruş masraf çıkmasının ardından bankamatiğin para vermemesi üzerine işlemi banka şubesinden yapmak istedi.

Banka İşlem Ücreti Çıkardı!

Banka gişelerinden yapılması istenen işlem ücreti olarak ise 5 lira masraf çıkarıldığı belirlendi. Bu süreçte işlemden vazgeçerek durumu şikayet etti ve gündeme taşıdı. Nisan ayından bu yana uygulanan kararda bankaların yapılan havale ücretlerinden işlem almadığı biliniyordu. Ancak bu uygulamanın aksi bir karar verilmemesine rağmen Haziran ayına kadar uygulandığı belirlendi.

Bankalar Kuralları Deldiler!

Daha önceki aylarda bankalar tarafından banka şubelerine gönderilen paralar için herhangi bir işlem ücreti talep edilmezken Temmuz ayında yeniden işlem ücretlerinin ortaya çıkması tartışmalara neden oldu. Bu konuda yeni bir kararın alınmamış olmasına rağmen yeni bir yöntem belirledikleri tespit edildi.

Bankamatikte daha küçük miktarlarda işlem ücreti alınırken, para üzerinin bankamatik tarafından ısrarla verilmemesi ve işlem için banka şubesine yönlendirmesi bankaların yeni oyunu olarak ifade ediliyor. Normalde ATM üzerinden başka bankalara para gönderirken bir işlem ücreti alınıyor. Kendi banka şubelerine yönelik gönderilerden herhangi bir ücret talep edilmeyeceği kanunlarla birlikte belirlenmişti. Bu uygulamanın yasal olmadığı ve tam tersi olarak bankalar tarafından uygulanan keyif ve yeni bir kazanç kapısı olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.