Bankalar Sicili Bozuk Olan Milyonlarca Vatandaşa Müjdeli Haberi Verdi! Bu Bankalar Kara Listede Olana Kredi Verecek

Bankalar Sicili Bozuk Olan Milyonlarca Vatandaşa Müjdeli Haberi Verdi! Bu Bankalar Kara Listede Olana Kredi Verecek

Milyonlarca vatandaş kredi sicil affının çıkmasını ve bankaların kara listedekilere kredi vermesini bekliyordu. Nihayet 4 banka kredi vermeye karar verdi ve sicil affı yasası ile son dakika gelişmeleri yaşandı.

İhtiyaçlarını karşılamak için bankalardan kredi çekip bunları ödeyemeyen vatandaşlar ne yazık ki bankaların kara listesine giriyor. Yasal takibe düşen kişiler, kredi notlarını düzeltene kadar çoğu bankadan kredi çekemiyor veya kredi kartı kullanma talebinde bulunamıyor. Ancak geçtiğimiz günlerde yapılan düzenlemeler sayesinde kredi sicili bozuk olanlara kredi ve kredi kartı veren bankaların sayısında artış yaşandı. Uzun bir süredir meclis gündeminde olan kredi sicil affı ile ilgili de son dakika gelişmeleri yaşandı ve “Sicil affı çıktı mı, 2021’de kredi sicil affı çıkacak mı?” soruları nihayet yanıt buldu. İşte merak edilen tüm detaylar…

KREDİ SİCİLİ BOZUK OLANA KREDİ VEREN BANKALAR 2021

Daha önce kullandığı kredileri düzenli ödemeyen ve bu nedenle kredi sicili bozuk olanlara çoğu banka kredi vermez. Kredi notu düşük olan vatandaşlar, uzun zamandır bankaların bu konuda bir düzenleme yapmasını ve kara listede olanlara kredi vermelerini bekliyordu. Geçtiğimiz günlerde yapılan değişiklikle birlikte Vakıfbank, İş Bankası, Akbank ve Ziraat Bankası gibi bankalar ipotek ve kefil gösteren müşterilere ihtiyaç kredisi verme kararı aldı. Gerekli koşulları yerine getiren sicili bozuk vatandaşlar İş Bankası’ndan 100 bin liraya, Vakıfbank’tan 125 bin liraya kadar ipotekli ihtiyaç kredisi çekebilecekler.

KREDİ SİCİLİ BOZUK OLANA KREDİ KARTI VEREN BANKALAR 2021

Kara listede olan vatandaşlara güvenemeyen bankalar, bu kişilerin kredi kartı başvurularına da olumsuz yanıt verirler. Fakat bazı bankalar sicili bozuk olan vatandaşlara “bloke teminatlı kredi kartı” başvurusu yaptıklarında kredi kartı veriyor. Söz konusu kredi kartının başvurusu için karşılamanız gereken tek koşul belli bir miktarda parayı bankaya ipotek ettirmenizdir. Ziraat Bankası, Vakıfbank, TEB, ING Bank, Yapı Kredi Bankası, Deniz Bank, Garanti Bankası, Burgan Bankası, HSBC Bankası, İş Bankası ve QNB Finans Bank sicili bozuk olana bloke teminatlı kredi kartı vereceğini açıklayan bankalar arasındadır.

KREDİ SİCİL AFFI DİLEKÇESİ

Yukarıda söz ettiğimiz yöntemleri kullanarak kredi çekemeyen vatandaşlar kredi sicil affı dilekçesi yazarak da sicilini temizleyebilir. Resmi Gazete’de yer alan 7226 sayılı kanunun 48. maddesine eklenen Geçici Kanun 2’ye göre; anapara ve taksit ödemesinin tarihi 24 Mart 2020’den önce olup bazı nedenlerden ötürü ödeme yapamayan gerçek ve tüzel kişiler anapara borcunun tamamını öderse ya da yeniden yapılandırırsa Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nde kayıtlı olan kredi sicilini temizleyebilir. Bu fırsattan yararlanmak için arama motorlarında “kredi sicil affı dilekçesi örneği” yazdığınızda karşınıza çıkan örnekleri kendi bilgilerinizle yeniden düzenleyin. Doldurduğunuz dilekçeyi kredi çekmek istediğiniz bankaya götürün. Kredi sicili bozuk olanların götürdüğü kredi sicil affı dilekçelerini genellikle İş Bankası, Garanti Bankası ve Vakıfbank kabul ediyor. Bu bankaların haricinde, maaşınızı aldığınız bankalara başvuru yaparak da olumlu yanıt alma ihtimalinizi arttırabilirsiniz.

KREDİ SİCİL AFFI ÇIKTI MI 2021?

İlk defa 2020 yılının Mart ayında meclis gündeminde yer alan Kredi Sicil Affı Yasası, koronavirüs salgını süresince maddi olarak zor günler geçiren vatandaşların dört gözle beklediği bir yasa oldu. Kulislerden aldığımız kredi sicil affı son dakika 2021 gelişmelerine göre Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan bu kanun teklifinin görüşmelerinin olumlu sonuçlanması an meselesi. Kredi sicil affı başvurusu başlar başlamaz konuyla ilgili detayları sizlerle paylaşacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.