BDDK'dan Kredi Derecelendirme Notu Şartı! Kredi Almak İsteyen Şirketlere Yeni Düzenleme!

BDDK'dan Kredi Derecelendirme Notu Şartı! Kredi Almak İsteyen Şirketlere Yeni Düzenleme!

BDDK tarafından açıklanan yeni karar sonrasında kredi almak isteyen şirketleri yakından ilgilendiren bir karar verildi. Kredi almak isteyen şirketler derecelendirme notu almak zorunda kalacaklar.

Şirketler için çeşitli çalışmalarının tamamlanması için kredi kullanmak büyük bir zorunluluk olarak ifade ediliyor. Bu süreçte Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından yapılan yeni bir düzenleme sonrasında şirketleri yakından ilgilendiren bir açıklama daha yapıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetlem Kurumu toplam kredi kullanma oranı 500 milyon liradan fazla olan şirketler için 30 Haziran 2021 yılına kadar süre verdi.

Bu şartları sağlayan şirketlerin bundan sonraki dönemde de kredi almaya devam edebilmeleri için kredi derecelendirme notu almaları gerekiyor. Bu notu alamayan şirketlerin belirlenen tarihi geçmelerinin ardından herhangi bir sebepten dolayı bankalardan kredi kullanamayacakları da ifade edildi.

BDKK Karar Sürecini Açıkladı!

BDDK tarafından yapılan açıklamalar sonrasında sistem içerisinde mali şeffaflığın sağlaması ve şirketlerin finansal yönetim kalitesinin yükseltilmesi için böyle bir karar verildiğinin altını çizdi. Kurumsallık çizgisi içerisinde standartların yükseltilmesi için derecelendirme faaliyetlerinin artırılması da planlanıyor. Yapılacak olan yeni düzenlemenin ardından kredi çeken şirketlere yönelik risk faktörlerinin de doğru bir şekilde analiz edilmesi planlanıyor.

BDDK tarafından konunun çok daha açıklayıcı olması için konu hakkında detaylar da verildi. Bugün yapılan açıklamalarda;

'Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, şirketlere kredi derecelendirme notu alma zorunluluğu getiren koşul 500 milyon lira ve üzeri ciro yerine talep edilen kredi dahil 500 milyon TL olarak yeniden düzenlendi.

Yeni düzenleme sonrasında daha önce alınmış olan derecelendire notunun geçerlilik süresinin de kredi başvuru tarihi itibariyle henüz sona ermemiş olma şartının getirilmesine karar verildi' ifadeleri kullanıldı. Yeni düzenleme pek çok yönden şirketleri etkileyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.