Beklenen Haber Geldi! Bakanlıktan İhtiyaç Sahiplerine Müjde: 40 Bin TL Sosyal Yardım Yapılacak! İşte Tüm Detaylar...

Beklenen Haber Geldi! Bakanlıktan İhtiyaç Sahiplerine Müjde: 40 Bin TL Sosyal Yardım Yapılacak! İşte Tüm Detaylar...

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara birçok yardım sunuluyor. Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği yardımlar da vatandaşların yüzünü güldürüyor. Barınma yardımı olarak verilen destekler sayesinde barınma ihtiyacı giderilecek. Maddi olarak zor durumda olan ailelere 40 Bin TL sosyal yardım yapılarak rahat bir nefes almaları sağlanacak.

Pandemi sürecinde ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşlara devlet tarafından birçok sağlanıyor. Maddi olarak zor durumda olan ihtiyaç sahibi kişiler, devletin sunmuş olduğu desteklerden yararlanarak rahat bir nefes almaya çalışıyor. Pandeminin yanı sıra deprem ve doğal afetler sebebiyle de zor duruma düşen vatandaşlar, devlet yardımlarıyla hayatlarına devam edebiliyorlar. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi vatandaşlar için birçok yardım kampanyası bulunuyor. Bu kapsamda barınma ihtiyacı olan kişiler için de bu ihtiyacın giderilmesi yönünde destek veriliyor.

Barınma yardımı olarak hayata geçirilen bu proje kapsamında bakanlığa bağlı bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından ailelere barınma desteği sağlanıyor. Bu destekten yararlanabilmek için yardıma başvuran kişinin yaşamaya elverişsiz bir evde ikamet ediyor ve 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Vatandaşın evinin yenilenmesi veya prefabrik ev yapımı gibi masraflar giderilerek destek veriliyor. Ayrıca deprem ve diğer doğal afetlerde evlerini kaybetmiş olanlar için mobilya ve ev eşyası alımını sağlayacak nakit desteği de sağlanıyor.

Başvuru Şartları Neler?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen ve bakanlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından düzenlenen barınma yardımına başvurmak için bazı şartlar bulunuyor. Bakanlığın belirlemiş olduğu bu şartlar doğrultusunda yapılan başvurular incelenerek işleme alınıyor. Barınma yardımına başvurmak isteyenlerin öncelikle gelir ve muhtaçlık düzeyleri incelenmektedir. Gerçekten desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara yardım yapılmaktadır.

Başvuruyu yapan kişinin bulunduğu hane içerisinde yaşayanların kişi başına düşen gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir. Bu oran da yaklaşık kişi başı 700 TL olmaktadır. Ayrıca bakanlığın vermiş olduğu destekten yararlanabilmek için gelir düzeyinin yanı sıra çalışmayı zorlaştıran yaşlılık, engellik gibi durumların da bulunması şartı aranabilir. Öte yandan, tek ebeveynli aile veya dul olunması da barınma yardımından yararlanabilmek için yeterli görülebilir. Barınma yardımına başvurmak isteyen vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına giderek başvurularını gerçekleştirebilir ve detaylı bilgi alabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.