Bitcoin 52 Bin Dolar Bandının Üzerine Çıktı

Bitcoin 52 Bin Dolar Bandının Üzerine Çıktı

Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin, Dolar endeksi (DXY) karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Joe Biden'in teşvik paketlerine karşı negatif ayrışan Bitcoin kendini tekrar topladı. Yaşanan yükselişlerle beraber yeni zirveyi test etti. Bitcoin bugün açılan borsalar sonrasında 52 bin dolar seviyesini aştı.

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) tekrar yükselişe geçti. Joe Biden'in başkanlık koltuğuna oturduğu günlerde negatif ayrışan tek birim olan BTC, bugün 52 bin dolar bandının üzerine çıktı! Bugün test ettiği zirvede gelen kartlar satışları ile küçük bir düşüş yaşayarak 51 bin dolar bandına tutundu. İkinci büyük kripto para olarak bilinen Ethereum ise hafta ortasında ilk kez aştığı bin 900 dolar sınırının üzerinde işlem görmeye devam ediyor. 

Haftalık Kazanç Yüzde 7.67 Olarak Hesaplandı

Son dönemlerin en çok kazandıran sanal dövizi Bitcoin, son 24 saat boyunca 50 bin 937 dolar ile 52 bin 293 dolar arasında dalgalandı. Yüzde 1.78 oranında düşüş ile 51 bin 84 dolara gerileyen BTC, 51 bin dolar bandına tutundu. Tekrar kritik seviyeyi aşan sanal dövizin haftalık kazancı ortalama yüzde 7.67 olarak hesaplandı. Bitcoin'in toplam piyasa hacmi ise yaklaşık olarak 14 milyar dolarlık düşüş ile 952 milyar dolara geriledi. 

7 Ocak'ta İlk Kez 1 Trilyon Dolar Sınırı Aşılmıştı

Artan kurumsal alımlar ve gören talebin yoğunlaşmasının etkisiyle Bitcoin, 7 Ocak tarihinde ilk kez 1 trilyon dolar sınırını aşmıştı. Artan piyasa hacmi ile 1.5 trilyon dolar sınırı ilk kez 15 Şubat tarihinde aşıldı. Toplam piyasa hacmi son 24 saatte yaklaşık 1 milyon dolarlık düşüş yaşadı. Bu düşüş ile 1 trilyon 574 milyar dolara geriledi.  

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.