Bitcoin Piyasasında Büyük Düşüşün Nedeni Ne?

Bitcoin Piyasasında Büyük Düşüşün Nedeni Ne?

Bitcoin piyasasında son zamanlarda meydana gelen yükselişin ardından sadece bir gecede meydana gelen ani düşüş heyecana neden oldu. Bu durumda Bitcoin piyasasında yaşanan 700 dolarlık kaybın nedeni merak konusu oldu. Uzmanlar süreci yorumladılar!

Son zamanlarda büyük bir yükseliş yaşayan ve yatırımcıların ilgisini çeken kripto paralarla ilgili her geçen gün yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Pandemi döneminde kripto para piyasasında gözle görülür bir yavaşlama meydana gelmişti. Bu kabul edilebilir bir durum olarak görülmesine karşılık normalleşme sürecinin ardından yeniden yatırımcıların yüzünü güldürmeyi başardı.

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin 12 bin dolar sınırına kadar dayanmıştı. Ardından 11.800 dolar seviyelerinde sabitlendi. Ancak birden yaşanan bir düşüş sonrasında son bir günlük süre içerisinde 11.100 seviyelerine kadar geriledi. Piyasalarda altın ve dolar düşüşü devam ederken sürece Bitcoin düşüşünün de eklenmesi  oldukça dikkat çekti. Yatırımcılar tarafından yaşanan bu ani düşüş merak konusu oldu.

Bitcoin’de 700 Dolarlık Düşüşün Nedeni Ne?

Kripto para birimleri arasında kral para birimi olarak görülen Bitcoin son zamanlarda 12 bin doların üzerine çıkarak üst sıraları test etmişti. Ancak beklenildiği gibi bu seviyelerde tutunmayı pek başaramadı. Bu süreçte 11.800 dolar seviyelerine kadar düştü. Bir gecede yaşanan yeni bir düşüş sonrasında ise 700 doları sildiği görüldü. Bunun ardından yaşanan ani düşüşün nedeni yatırımcıları tarafından merak edilmeye başlandı.

Uzmanlar tarafından Bitcoin piyasasında meydana gelen geri çekilmenin bir süre daha devam edeceğini düşünüyorlar. Özellikle diğer varlıklarda meydana gelen geri çekilmenin süreç için tetikleyici olabildiği düşünülüyor.

Özellikle son dönemlerde kripto para piyasasında meydana gelen ani geri çekilmelerin kar odaklı yatırımcı satışlarının artmasından dolayı gerçekleşebildiği, bunların sona erdikten sonra Bitcoin piyasasının yeniden kendini toparlayabileceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.