Borcu Olan Vatandaşları Yakından İlgilendiriyor..! Son 7 Gün Kaldı Kaçırmayın

Borcu Olan Vatandaşları Yakından İlgilendiriyor..! Son 7 Gün Kaldı Kaçırmayın

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren ve ceza borçlarına yönelik borç yapılandırma için son 7 gün kaldı. Yapılandırma kanunundan faydalanmak isteyenlerin 30 Eylül günü mesai saati bitimine kadar ilgili vergi dairelerine müracaatta bulunmaları gerekmektedir.

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun hükümlerinden faydalanmak için öngörülen müracaat ve ilk taksit ödeme süreleri birer ay ötelenmişti.

SON GÜN NE ZAMAN?

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren ve ceza borçlarına yönelik borç yapılandırma için son 7 gün kaldı. Yapılandırma kanunundan faydalanmak isteyenlerin 30 Eylül günü mesai saati bitimine kadar en yakın vergi dairelerine müracaatta bulunmaları gerekmektedir.

Düzenlemeye mükellefler yoğun ilgi gösterirken, yapılandırma kanunundan faydalanmak için vergi dairelerine 4.336 bin mükellef başvurdu.

Bu kapsamda 17 Eylül itibarıyla 108 milyar 322 milyon lira alacak yapılandırılırken, bu kapsamdaki alacaklara karşılık 7 milyar 513 milyon lira tahsilat yapıldı.

Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www. Gib.Gov.Tr" ya da e-devlet "www.Turkiye.Gov.Tr" üzerinden, vergi dairesine gelerek ya da posta yolu ile yapılabiliyor.

Kanun kapsamında, vergi ve prim borçları ilk sırada olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşuna olan kesinleşmiş borçların cezaları kaldırılarak güncelleniyor ve taksitle ödeme imkânı sağlanıyor.

Ayrıca ihtilafların sonlandırılması amacı ile dava safhasında olan alacaklar da yapılandırılarak ödenebiliyor. Hakkında vergi incelemesi bulunan mükellefler de incelemelerin bitmesinin ardından düzenlemeden yararlanabiliyor.

Beyan dışı bırakılmış vergiler pişmanlıkla beyan edilerek taksitlendirilebilirken, 2016-2020 dönemi için matrah ve vergi artırımı imkânı da bulunan yasa kapsamında bu artırımı yapan mükellefler hakkında vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.