Borcu olanlar bu habere dikkat! 1 Kasım'da süre doluyor... Erken ödeyene büyük indirim yapılacak

Borcu olanlar bu habere dikkat! 1 Kasım'da süre doluyor... Erken ödeyene büyük indirim yapılacak

vergi borçları başta olmak üzere SGK, Bağ-kur, SSK gibi prim borçları da dahil olmak üzere borç yapılandırmalarına başvuru yapanlar 1 Kasım tarihine kadar ilk taksitlerini ödemesi gerekiyor.

Devletin pandemi süreci sonrası vatandaşa ekonomik açıdan rahat nefes alabilmesi için attığı adımlardan birisi olan yapılandırma. Bu çerçeveden vergi borçları başta olmak üzere SGK, Bağ-kur, SSK gibi prim borçları da dahil olmak üzere borç yapılandırmalarına başvuru yapanlar 1 Kasım tarihine kadar ilk taksitlerini ödemesi gerekiyor. Burada yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksitin ödenmesi de önem arz ediyor. 

İlk İki Taksit Ödenmesi Gerekiyor

7326 sayılı kanun ile vergi ve diğer borçların yapılandırılması için başvurular geçtiğimiz aylarda alınmıştı. Bu kanun ile borçlarını yapılandırmak için başvuru yapan sayısı yaklaşık 6 milyon kişi oldu. Burada borca konu olan vergi, araç, vergisi, ev ve konut vergisi gibi diğer borçların da yapılandırma kapsamında ödenebilmesi için 1 Kasım Pazartesi ününe kadar ilk iki taksitlerini ödemeleri gerekiyor. 

7326 Sayılı bazı alacakların tekrar yapılandırılması ile ilgili kanun kapsamında başvurular 30 Eylül tarihi itibariyle bitirilmiş ve uzatmaya gidilmemişti. Yapılandırma da bahsedildiği gibi ödenmesi gereken tarih olan 31 Ekim hafta sonuna geldiği için ilk mesai günü olan Pazartesi taksitlerin ödenmesi önemli. 

SGK Ödemelerinde Son Gün 30 Kasım

Yapılandırma sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile yapılandırılan borçların ödenme tarihleri bir ay uzatılmıştı. Ancak bu süre doldu ve 1 Kasım günü ödenmesi gerekiyor. SGK borçlarında ise ilk taksit ödemesi için 30 Kasım tarihi son gün. 

Peşin Ödeyene İndirim

Yapılandırma borcunu peşin olarak ödemek isteyen mükellefler için avantajlı indirimlerde söz konusu ediliyor. Yapılandırmaya başvurulan tutarın hepsi peşin olarak 1 Kasım tarihine kadar ödemeniz halinde Yİ-ÜFE tutarı üzerinden yüzde 90, diğer kesilen idari para cezalarından ise yüzde 25 indirim yapılacak. Bu rakamlarda vatandaşların peşin ödemesi için cazip tekliflerden birisi olarak görülüyor. 

Peşin Ödeyenler Avantajlı

Yapılandırma kapsamına alınan borçların ifasında kredi kartı ve banka kartları ile interaktif vergi dairesi üzerinden ödeyebilmeniz de kolaylıklar arasında bulunuyor. Vergi ve diğer harçların ödenmesinde hazine tüm bankalar ile anlaşmalı durumda. Bu anlamda ödemelerinizi kullanmış olduğunuz internet bankacılığı yada mobil bankalar üzerinden de gerçekleştirebiliyorsunuz. 

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.