Bu Yardımı Çok Az Kişi Biliyor..! Az Kişinin Bildiği Devlet Desteği..!

Bu Yardımı Çok Az Kişi Biliyor..! Az Kişinin Bildiği Devlet Desteği..!

Fon yönetim kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda gelir getirici fon olarak gerçekleştirilen projeler adına tahsis etmek mümkün değildir. Ancak, bu anlarda, yoksul bireylerde veya hanelerde yaşayan insanların geçimlerini sağlamak için bir iş kurarak gelir elde etmeleri hedeflenmektedir. Peki, bu durum nasıl sağlanacak? Detaylar haberimizde...

Bu Yardımı Çok Az Kişi Biliyor..! Az Kişinin Bildiği Devlet Desteği..!

Fon yönetim kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda gelir getirici fon olarak gerçekleştirilen projeler adına tahsis etmek mümkün değildir. Ancak, bu anlarda, yoksul bireylerde veya hanelerde yaşayan insanların geçimlerini sağlamak için bir iş kurarak gelir elde etmeleri hedeflenmektedir. Daha sonra, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği SYD, kendi kaynakları kullanılarak geri ödenen proje destekleri sağlamayı tercih ediyor. Bu anlarda, konutların bulunduğu yerdeki SYD Vakıflarına giderek başvuru yapılması gerekmektedir. Birçok farklı yapıda gerçekleşen ve gelir getirici projeler olarak yer alan adımlar da vardır.

İş Destek Teşvikleri Nelerdir?

Yoksul olan bireylerde veya hanelerde insanların geçim kaynaklarını korumak için bir iş yeri kurmada ek gelir elde etme adımları olarak bilinir. Günümüzde, çalışmalarına uzun süre devam etmeleri için sağlanan bir iş başlangıç ​​desteği olarak yerini alır. 18 yaş ve üstü aile üyeleri bu noktada yerlerini alabilirler.

Kimlik kartı bilgileri proje sırasında gerekli olmakla birlikte, işin gereksinime göre açılması için bir sertifika istenebilir. İstenen sertifika projenin niteliğine göre de belirlenebilir. Ancak, 15.000 TL'ye kadar ek işlem yapılır. Ancak grup odaklı projeler içerisinde koyun yetiştiriciliği yapılacaksa, süt arıcılığı için 50 bin TL, 150 bin TL ödenecek. Bu durumda fondan hiçbir şey kabul edilmez. Sosyal yardıma dâhil olan vakıflar için bu durumun kendi kaynakları tarafından gerçekleştirilmesi talep edilmektedir. İşlemler gerekli adımlara göre yapılır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.