Çalışan, Çalışmayan Herkese 600 TL Nakit Ödeme! İşte Yapmanız Gerekenler...

Çalışan, Çalışmayan Herkese 600 TL Nakit Ödeme! İşte Yapmanız Gerekenler...

Pek çok vatandaş yapılan yardımlarla hayatını sürdürmeye devam ederken yeni destek paketleri açıklanmaya devam ediyor. Tek seferlik yapılacak olan bu yardım PTT vasıtasıyla vatandaşların hesabına aktarılacak. 300 TL, 400 TL ve 600 TL yapılacak olan destek paketinden yararlanabilmek için başvuru şartları aşağıdaki gibidir.

Devlet tarafından yapılan yardımlar bitmiyor! Pek çok vatandaş yapılan yardımlarla hayatını sürdürmeye devam ederken yeni destek paketleri açıklanmaya devam ediyor. PTT tarafından açıklanan son destek paketi herkesin ilgisini çekmeyi başladı. Tek seferlik yapılacak olan bu yardım PTT vasıtasıyla vatandaşların hesabına aktarılacak. 300 TL, 400 TL ve 600 TL yapılacak olan destek paketinden yararlanabilmek için başvuru şartları aşağıdaki gibidir.

Devlet, tarafından yapılan yeni açıklamaya göre; vatandaşlarına yeni bir müjdeyi de duyurdu. Yapılan açıklamaya göre çalışan veya çalışmayan herkes 600 TL’ ye varan destek ödemesi alabilecek. Başvuru için herhangi bir şart olmadan yapılan bu destek ödemelerinden yararlanabilmek için ise tek şart kadın olmak. Yeni doğum yapan bayanlar, devletin vermiş olduğu çocuk yardım parasından alabiliyor.  Peki, çocuk parası başvurusu nasıl yapılıyor? Merak edilen bu meselenin yanıtını detaylı olarak haberimizde bulabilirsiniz.

DOĞUM YARDIMINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Doğum yardımı, dünyaya daha sağlıklı bebek getiren tüm annelere verilen özel bir yardım türüdür. Tek seferlik verilen bu yardımdan yaralanabilmek için herhangi bir çalışma koşulu da aranmıyor.

DOĞUM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğum yardımı başvurusu için Nüfus Müdürlüklerine gidilmesi gerekiyor. Nüfus Müdürlüğüne giden kişiler, kimlik paylaşım sisteminde kayıt işlemlerini tamamlayabilmekte ve nakdi yardım desteğini alabilmektedir. Başvuruların olumlu bir biçimde sonuçlanmasıyla beraber ödemeler de otomatik şekilde PTT hesaplarına yatmaktadır. Herhangi bir sebepten ötürü ödeme alamayan kişiler ise müracaat dilekçesi doldurarak bu yardımdan yararlanabilmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Doğum yardımı parası, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tek sefere mahsus olmak üzere annelere verilmekte. Anneler ilk çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL ve üçüncü çocuğu için ise 600 TL yardım alabiliyor. Kamu da çalışan memurlar ise bu yardımdan ne yazık ki yararlanamıyor. Ayrıca, kamu da çalışan memurlar dışında müracaat yapan herkes bu ödemeleri kolaylıkla alabiliyor.

Doğum yardımı parası, müracaat işlemlerinin tamamlandığı ay kişilerin PTT hesaplarına yatırılıyor. Herhangi bir nedenden ötürü doğum esnasında annenin ölmesi durumunda ise bu parayı babalar alabiliyor.

İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPILIYOR MU?

Doğum yardımı başvurusu e-devlet aracılığıyla yapabilirsiniz. Yapılan bu yardımı alabilmek için e-devlet içerisinde yer alan formu doldurabilir ve cep telefonunuza gelen SMS onay kodunu sisteme girerek müracaat işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.