Çalışanlara erken emeklilik müjdesi! Bu şartları sağlayanlar 51 yaşında emekli olabilecekler! Erken emekli nasıl olunur?

Çalışanlara erken emeklilik müjdesi! Bu şartları sağlayanlar 51 yaşında emekli olabilecekler! Erken emekli nasıl olunur?

Erken emekli olmanın hayalini kuran milyonlarca çalışan için heyecanlandıran haber geldi. 51 yaşında emekli olmak mümkün müdür? Erken emeklilik için yapılması gerekenler nelerdir? İşte detaylar!

Milyonlarca çalışan çalışma hayatı boyunca erken emekli olmak ve rahat bir emeklilik süreci geçirmek gibi hayaller kurmaya başladılar. Bunun ardından erken emeklilik konusunda yapılan araştırmalar her geçen gün artmaya devam ediyor. Ancak sık sık erken emeklilik konusunda herhangi bir yasanın çıkarılmadığı ve pek çok kişinin yaşa takıldığı konusunda da endişeler ve haberler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Erken emeklilik süreci hala meclis gündeminde olan bir durum olarak ifade ediliyor. Bunun için son zamanlarda 51 yaşında emekli olunabilmesi için bazı tartışmalar gündeme gelmişti. Bu tartışmalar çerçevesinde bazı şartların yerine getiriliyor olması da önemli bir detay olarak ifade edildi. Erken emekli olmak, emeklilik yaşını 51 yaşa çekebilmek için öncelikli olarak sigorta başlangıç süresine bakılmalıdır. Bu sürenin 1989 yılı öncesinde ve hatta kasım ayından önce başlamış olması aranılan ilk şartlardan birisidir. Bununla birlikte 25 yıl boyunca eksiksiz olarak sigortalarının yatmış olması gerekmektedir. 5450 prim gününün karşılanmasının ardından bu kişiler 51 yaşında emekli olmak için hak kazanmış olabilirler.

58 Yaşında Emekli Olabilmek için Ne Yapılmalıdır?

58 yaşında emekli olabilmek içinde bazı şartların eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi gerekmektedir. Emekli olmanın ilk kuralı sigortanın başlamış olduğu tarihtir. Bununla birlikte 1999 yılı başından, 2008 yılı nisan ayı arasında sigortalı olarak çalışmış olan kişilerin 20 yıllık sigortalılık sürelerini doldurmaları gerekmektedir. Bununla birlikte 7 bin prim gününün de doldurulmuş olması anlamına gelmektedir. Bu şartları taşıyan herkes sorunsuz bir şekilde 58 yaşında emekliliği hak etmiş olabilir. Emekli olmak isteyen kişilerin başvurularını SGK üzerinden yapmaları gerekmektedir.

Kadınların emekli olma isteklerine daha hızlı yanıt buldukları ve erken emekli olma şanslarının erkeklere göre daha yüksek olduğu belirlendi. Bir kadın 1989 yılı Kasım ayı öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamışsa tüm şartları tamamlaması halinde 44 yaşında emekli olabilir. Bu konuda çocuk sayıları üzerinden 6 yıla kadar bir borçlanma gerçekleştirilebilir. SGK hizmetleri üzerinden başvuru yaparak sürecin tamamlanmasına imkan tanınabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.