Çalışma bakanlığı asgari ücret toplantı ve açıklanacağı tarihi söyledi..! 2021 Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

Çalışma bakanlığı asgari ücret toplantı ve açıklanacağı tarihi söyledi..! 2021 Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

Asgari ücret tespit komitesin bu yıl nasıl bir zam için karar kılacağı için büyük merak konusu oldu. Peki, asgari ücret nasıl belirleniyor?2021 asgari ücret zam oranı ne olacak?

Her yıl asgari ücrete yapılacak zamlar herkes tarafından büyük bir heyecan ile bekleniyor. 2021 yılı için de asgari ücret zammına ilişkin ilk toplantının yapılacağı tarih açıklandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ilk toplantının 4 Aralık tarihinde yapılacağını duyurdu. Asgari ücret tespit komitesin bu yıl nasıl bir zam için karar kılacağı için büyük merak konusu oldu. Peki, asgari ücret nasıl belirleniyor? 2021 asgari ücret zam oranı ne olacak?  Komitede kimler yer alıyor? Merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde…

2021 asgari ücret nasıl belirleniyor?

2021 asgari ücret zamları 15 kişiden oluşan bir komite tarafından 4 Aralık tarihinde belirlenecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bu tarihe işaret edildi. Yasalar kapsamında komitede 5 işçi 5 işveren ve 5 adet devlet temsilcisi yer alacak. Asgari ücret zamları için birden fazla toplantı yapılıyor. 5 kişilik devlet temsilcisi önce işçilerle, ardından işveren gurubuyla son aşamada ise bakanlıkta toplantı yapılarak net zam ücretleri kamuoyuna açıklanıyor. İşçiler ve herkes 4 Aralık tarihini büyük bir heyecan ile bekliyor. Net asgari ücret zammının ise en az geçen yıl ki zam oranı kadar hatta daha fazla olması bekleniyor. Peki, geçen 2020 yılında asgari ücret zammı ne kadar olmuştu?

2020 asgari ücret zam oranı ne olmuştu?

Geçtiğimiz yıl yapılan toplantıların ardından asgari ücret zammı 303 TL olarak açıklanmıştı Yani bu durumda mevcut asgari ücrete %15,03 oranında zam uygulanmıştı. Yine geçtiğimiz yıl asgari ücret zamları için 4 kez toplantı yapılmış ve son yapılan 3 saatlik toplantıdan sonra açıklama yapılmıştı. Enflasyona göre yapılan zamlardan sonra 2020 yılındaki asgari ücret brüt 2.943 TL olurken net 2.324 TL olmuştu. Bu yıl da aynı zaman oranından daha fazlasının yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.