Çalışma Bakanlığı müjdeyi verdi! 4D taşeron işçiye 1000 TL zam müjdesi! Seyyanen zam, yüzdelik dilim ve tayin hakkında son durum ne?

Çalışma Bakanlığı müjdeyi verdi! 4D taşeron işçiye 1000 TL zam müjdesi! Seyyanen zam, yüzdelik dilim ve tayin hakkında son durum ne?

Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanması beklenen 4D taşeron işçiler için verilecek zam, tayin hakkı gibi maddeler için heyecan artıyor. Bu süreçte taşeron işçiye 1000 TL zam geliyor mu? Tayin hakkı verilecek mi?

Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama 4D'li taşeron işçileri yakından ilgilendiriyor. Uzun zamandır taşeron işçiler maaş zammı konusunda yapılacak bir düzenleme bekliyorlardı. Aile ve Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamanın ardından yeni dönem için istihdam paketi görüşmelerinin başladığı belirtildi. Yeni dönem istihdam paketi ile birlikte taşeron işçileri neler bekliyor? Hangi haklara sahip olacaklar? Zam veriliyor mu? Seyyanen zam ve yüzdelik dilim ile tayin hakkında son durum ne?

Taşeron işçi konusu uzun zamandır konuşulan ve tartışılan konular arasında yer alıyor. Taşeron işçiler, seyyanen zam, yüzdelik dilim ile tayin hakkı gibi pek çok konuda hayatlarını kolaylaştıracak bazı iyileştirmeler bekliyorlar. Toplu iş sözleşmeleri için yapılacak görüşmelerin yaklaşmasının ardından işçilerin kullanmak istedikleri haklar daha fazla gün yüzüne çıkmaya başladı.

Yapılan açıklamalarda işçilerin maaşlarını toplu iş sözleşmesi ile görüşmelere açılacağı, bu döneme kadar geçen süre içerisinde çalışanların maaşları için 6 aylık aralıklarla yüzde 4 oranında zam yapılması bekleniyor. Taşeron işçilere 1000 TL'lik zam yapılıyor mu?

Part Time Çalışma Fırsatı Sunulacak!

Yeni sürüm istihdam paketinin ayrıntıları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Bunun üzerine binlerce kişi kamuda part time çalışma imkanı bulacak. Bu ekonomik göstergelerin iyileşmesini sağlayabileceği gibi aynı zamanda yeni fırsatlarında kapısını aralayacak.

Çalışma Bakanlığı Son Açıklamasını Yaptı!

Kadroya geçen 4D taşeron işçilerin hükümlerin uygulanmaması konusundaki taleplerin iletilmesinin ardından bazı konuların yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Bunun üzerine Çalışma Bakanlığı yaptığı açıklamalarda tartışmalara da son noktayı koymuş oldu. Kararnamenin en son Mayıs ayında alınan kararla birlikte yürürlüğe girdiğini, itirazı olan sendikaların bu dönemde taleplerini dile getirmeleri gerektiğini belirtirken, böyle bir beklentilerinin olmadığını da belirtti.

2020 TİS Görüşmeleri Ne Zaman Yapılacak?

En son 2018 yılında imzalanan YHK kararının süresi sona eriyor. Yeni dönem için hazırlıklar devam ederken 1 Kasım tarihinden önce toplu iş sözleşmelerinin imzalanması bekleniyor. Enflasyon zammı ve ortaya çıkan ekonomik belirsizlik nedeniyle işçilerin bu toplantıda 4+4 enflasyona karşı 1000 TL seyyanen zam istediklerini belirttiler.

Taşeron İşçilere 1000 TL Zam Geliyor Mu?

Çalışma Bakanlığı da sosyal haklar tablosu çerçevesinde 2020 yılı görüşmelerini yakın zamanda başlatmayı hedeflediğini belirtti. Bunun ardından toplu iş sözleşmeleri yapılana kadar geçen her altı aylık dönemde işçilerin maaşlarına yüzde 4 oranında zammın yapılması konusunda bir anlaşma yapılmıştı.

Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda görüşmelerin yakın zamanda tamamlanması hedefleniyor. Bu süreçte işçilerin maaşları için bazı zam oranları gündeme geliyor. Ortalama olarak zam oranlarının yüzde 12.5 ile yüzde 17 arasında olması bekleniyor. Bakanlığın teklifinin ise yüzde 10 olması öngörülüyor.

Taşeron İşçilere Tayin Hakkında Son Durum!

Taşeron işçiler için en çok tayin hakkının verilmesi istekler arasında yer alıyor. İki tarafında süreçten memnun ayrılmaları için bazı çözüm yollar aranıyor. İşte bu çözüm yolları;

  • Kamu ve belediyede çalışanlara şart sunmadan tayin hakkı verilmesi,
  • Eşi kamuda çalışana aile birliğinin bozulmaması için tayin hakkı oluşturmak,
  • Sadece il sınırları içinde değil dışında da tayin hakkının sunulması olarak ifade edildi.

Bakanlık tarafından henüz tayin hakkı konusunda bir açıklama yapılmadı. Toplu iş sözleşmelerinde sürecin detaylı olarak görüşülmesi ve ardından bir karara varılması bekleniyor. Resmi gazetede yayınlanan planlama çerçevesinde toplu iş sözleşmelerinin 31 Ekim tarihinde gerçekleştirilmesine karar verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.