Çocuk Sahibi Vatandaşlara Destek Geliyor! Sosyal ve Ekonomik Destek Kapsamında 1250 TL Ödeme Yapılacak! SED Başvuruları Nasıl Yapılır?

Çocuk Sahibi Vatandaşlara Destek Geliyor! Sosyal ve Ekonomik Destek Kapsamında 1250 TL Ödeme Yapılacak! SED Başvuruları Nasıl Yapılır?

İhtiyaç sahibi çocuklu vatandaşlara devlet tarafından destek verilecek. Sosyal ve Ekonomik Destek kapsamında 690, 1050 ve 1250 TL olacak şekilde ödemeler yapılacak. Çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanması için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından SED yardımı veriliyor. Hangi aileye ne kadar ödeme yapılacağı ise SED Yönetmeliği kapsamında belirleniyor. Peki, SED yardımı başvuruları nasıl yapılır?

Çocuk sahibi olan ve çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan aileler için Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı kapsamında maddi destek sağlanıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ile çocukların hem maddi hem de manevi ihtiyaçlarının karşılanması sağlanıyor. Yapılan ödemeler kapsamında 1250 TL’ye kadar destek ödemeleri yapılıyor. SED yardımlarına e-devlet sistemi üzerinden ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri’ne başvuru yapılabilecek.

E-Devlet Üzerinden Başvuru Yapılabilecek

Sosyal ve Ekonomik Destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar, bulundukları ildeki Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri’ne giderek başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Başvuru için gereken belgeler ise şu şekilde:

  • T.C. Kimlik Kartı,
  • Başvuru dilekçesi,
  • Gerektiği takdirde öğrenci belgesi ve sağlık raporu
  • İŞKUR meslek kurslarına yapılan başvuru belgesi veya meslek durumuna dair istenecek diğer belgeler.

SED yardımına başvuru için fiziksel başvurunun yanı sıra internet üzerinden de başvuru yapılabiliyor. E-devlet sistemi üzerinden başvuru yapmak için buraya tıklayın.

Yükseköğrenim İçin 1250 TL Destek

SED kapsamında ailelere yapılacak ödemelerin miktarı Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik’te belirtilen kriterlere göre yapılıyor. Yapılan ödemeler memur maaşlarındaki katsayı artışına bağlı olarak güncellenir. İhtiyaç sahibi ailelerde aynı aile içindeki en fazla iki çocuk için destek ödemesi yapılmaktadır. Yapılacak ödemelerin miktarları ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından okul öncesi eğitim için aylık 690 TL, ilköğretim için 1050 TL, ortaöğretim için 1120 TL ve yükseköğrenim için de 1250 TL olarak belirlendi.

SED Ödemelerinden Kimler Yararlanabilir?

Sosyal ve Ekonomik Destek yardımından yararlanabilmek için belirlenen bazı koşullar bulunmaktadır. Bu koşullarda belirtilene göre, maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle aileleri veya yakınlarının yanından alınarak sosyal hizmet kurumlarına verilen çocuklara bu destek sağlanacak. SED yardımı ile çocuklar yeniden aile veya yakınlarının yanına verilebilecek. Ayrıca yönetmelik kapsamında yardım verilecek kişiler için;

  • Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler,
  • Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları olacak şekilde şartlar belirtilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.