Deprem Kira Yardımı İçin Nereye Başvuru Yapılır? Deprem Kira Yardımı Ne Zaman Hesaplara Yatar?

Deprem Kira Yardımı İçin Nereye Başvuru Yapılır? Deprem Kira Yardımı Ne Zaman Hesaplara Yatar?

Depremzedelerin yaraları sarılması için Bakan Kurum tarafından eşya ve kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Peki, Deprem Kira Yardımı İçin Nereye Başvuru Yapılır? Deprem Kira Yardımı Ne Kadardır? Deprem Kira Yardımı Ne Zaman Hesaplara Yatar?

2020 yılı hemen hemen herkes için kötü bir yıl olarak geçmiştir. Önce Elazığ depremi, geçtiğimiz günlerde de yaşanan İzmir Depremi tüm hayatımızı alt üst etmiş olmakla beraber evlerini, eşyalarını kaybeden vatandaşlar, depremden sonra nasıl bir hayat süreceklerini merak etmektedir. Bazılarının canından can giderken, bazılarını evini eşyasını kaybetmiştir. Depremzedelerin yaraları sarılması için Bakan Kurum tarafından eşya ve kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Peki, Deprem Kira Yardımı İçin Nereye Başvuru Yapılır? Deprem Kira Yardımı Ne Zaman Hesaplara Yatar? 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan evlerle alakalı açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada: "TOKİ, kalıcı konutların yapımı için AFAD'la koordinasyon halinde hem yerinde hem de rezerv alanlarda süreci başlattı. Binasına giremeyecek, eşyasını alamayacak vatandaşlarımıza eşya yardımı yapılacak. Yıkılan veya yıkılma riski bulunan ağır hasarlı binalara ilişkin bütün vatandaşlarımıza kira yardımı yapılacak" dedi. 

Deprem Kira Yardımı İçin Nereye Başvuru Yapılır?

Depremde evleri yıkılan, eşyaları paramparça olan kişiler deprem kira yardımı için araştırmalar yapmaya başlamıştır. Bizde sizler için bugün Deprem Kira Yardımı İçin başvuru adımlarından bahsetmek istiyoruz. 

Deprem Kira Yardımı için E-Devlet sitesine giriş yaparak Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması kısmından başvuru yapılması gerekiyor.  Başvuru ekranına gitmek için TIKLAYINIZ. 

Hangi Kurum Ve Kuruluşlar Kira Yardımı Yapmaktadır?

Maddi konuda problemleri olan kişilerin kira paralarının karşılanması amacıyla pek çok kurum ve kuruluş tarafından kira yardımı yapılmaktadır. Kira Yardımı yapan kurum ve kuruluşlar: 

  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler
  • Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları
  • Belediyeler
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Büyükşehirlerde kiracılara 960 TL' ye varan kira yardımları yapılmaktadır.)
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Özel Vakıflar ve Dernekler 
  • Gönüllü kuruluşlar ya da şahıslar tarafından kira yardımı yapılmaktadır.

Deprem Kira Yardımı Başvurusu İçin Gereken Evraklar 

Deprem Kira Yardımı başvurusu yapmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek veya e-devlet üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru esnasında: 

  • TC. Kimlik Fotokopisi, 
  • İkametgah Belgesi, 
  • Gelir Belgesi ve 
  • Muhtarlıktan alınacak fakirlik kağıdı evrakları getirilerek başvuru yapılabilir. 

İzmir Depremi İçin Ne Kadar Yardım Yapılacak? 

Yıkılan veya yıkılacak olan binalarda eşyalarını alamayan kişilere 30 Bin TL eşya yardımı yapılırken, ev sahiplerine 13 Bin TL, evde oturamayacak durumda olan kiracılara ise 5 Bin TL taşınma kira yardımı verilecektir. 

Deprem Kira Yardımı Ne Zaman Hesaplara Yatar?

Deprem Kira Yardımı Başvurusu yapan kişiler tarafından hesaplara ne zaman yatacağı merak edilmektedir. Ödemelerin ne zaman gerçekleştirileceğine dair net bir açıklama henüz yapılmasa da ilerleyen günlerde yeni açıklamanın gelmesini bekliyoruz. Sondakika7.com olarak bizi takipte kalıp, yeni gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.