Devletten ihtiyaç sahibi ailelere maddi destek..! Aylık 200 TL destek ödemelerini PTT'den alabilirsiniz..!

Devletten ihtiyaç sahibi ailelere maddi destek..! Aylık 200 TL destek ödemelerini PTT'den alabilirsiniz..!

PTT'den ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemesi! PTT destek ödemesi nasıl alınır? PTT aracılığı ile ödemelerin yapıldığı sosyal destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Hane halkına destek için verilen elektrik fatura ödemeleri için sosyal yardımlaşma dernekleri üzerinden başvuru yapılabilir. Peki elektrik yardımını kimler alabilir?

Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşları desteklemek için yapılan ödemelerin kapsamı her geçen gün biraz daha genişliyor. Bu süreçte ailelere, maddi açıdan destek olabilmek için sosyal devlet anlayışı ile pek çok alanda ödeme desteği ve imkanı sunuluyor. Yapılan yardımlar arasında son zamanlarda PTT aracılığı ile ödemelerin yapıldığı elektrik yardımı da bulunuyor. Hane başına aileleri desteklemek üzerine kurulu olan bu desteklerden faydalanabilmenin tek şartı ise başvuruda bulunmak olarak açıklandı.

Ailelere elektrik faturası yardım ödemesi geliyor!

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından verilen destekler arasında bulunan elektrik yardımı oldukça ilgi görmeye başladı. Bu konuda ortaya çıkan soru işaretlerinin artmasının ardından kişilerin yerine getirilmesi gereken tüm şartlarda açık ve net bir şekilde açıklandı. Desteklerden yararlanmak isteyen vatandaşların gelir durumlarının belgelendirilmesi gerekmektedir. Bunun için vakıf üzerinden başvuru yapabilirler. Hane içerisinde kişi başına düşen gelir miktarının asgari ücretten az olması gerekmektedir. Bu rakam azaldıktan kişilerin elektrik desteği alma oranları da artacaktır. Net olarak elektrik desteği alabilmek için hane halkının gelir tutarının kişi başına 701 liradan az olması gerekmektedir.

Elektrik destek ödeme başvurusu!

Elektrik desteğinden faydalanabilmek için başvuru sırasında bir elektrik faturasının da götürülmesi gerekmektedir. Bu faturanın ise güncel olması gerekmektedir. Güncel fatura üzerinden tüm sorgulamalar yapılır ve ardından gerekli olan başvuru süreci tamamlanmış olur. Sorgulama olumsuz olabileceği gibi olumlu olma imkanı daha fazladı. Ancak bu destek kişilere nakit olarak yapılmayacaktır. Kişilerin elektrik faturalarından düşecektir.

Elektrik faturası desteğine kimler başvuru yapabilir?

Elektrik desteği almak isteyenler bu destekleri PTT üzerinden yapılan ödemelerle karşılayabilirler. Vatandaşlar başvuru yapmadan önce ikametgah adreslerine bakılarak bölgede bulunan sosyal yardımlaşma vakıfları üzerinden gerekli başvuruları gerçekleştirebilirler. Başvuru yapacak olan kişinin yanı sıra hane halkının kimlik fotokopilerinin de başvuru sürecine dahil edilmesi gerekir. Bunun yanı sıra güncel bir elektrik faturası da inceleme için gerekli olacaktır. Muhtaçlık belgesi ise kişilerin gelir durumunu yansıtacak bir belge olduğu için başvuru için gerekli olabilir. Muhtaçlık belgesi muhtarlıklardan hızlı bir şekilde alınabilir. Kronik hasta olduğu tespit edilen vatandaşlara verilen destek ise bu süreçte 200 lira olarak açıklanmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.