Dikkat 4 bin 800 TL'niz cebinizde kalacak! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor!

Dikkat 4 bin 800 TL'niz cebinizde kalacak! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, sosyal yardımların vergiden muaf olmasıyla yılda toplam 4 bin 800 liranın çalışanın cebinde kalacağını söyledi.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, çalışanlara yapılacak sosyal yardımlarda vergi muafiyeti uygulamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bin lira sosyal yardım alan çalışan, SGK primi ve gelir vergisiyle bunun 400 lirasını geri ödüyordu. Kabaca bir hesapla aynı ücret devam ettiği sürece yılda toplam 4 bin 800 lira çalışanın cebinde kalacak" diye konuştu.

Akkol, TİSK tarafından dördüncüsü bu yıl Divan Kuruçeşme'de düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nun açılış konuşmasını yaptı.

TİSK olarak ülkeye ve insanlara ortak fayda yaratacak çözüm, fikir ve icraatları konuşmayı sürdürdüklerini belirten Akkol, işçi, işveren ve kamunun katılımıyla düzenledikleri Ortak Paylaşım Forumu'nun bu doğrultuda çok önemli bir platform olduğunu söyledi.

Geçen yıl ekim ayında üçüncüsünü düzenledikleri forumdan bugüne kadar, dünyada birçok politik ve ekonomik gelişmenin yaşandığını anımsatan Akkol, şunları söyledi:

"Rusya-Ukrayna savaşı bir anda küresel tedarik zinciri üzerinde tehdit haline geldi. Tüm dünya ekonomileri üzerinde enflasyon riskini beraberinde getirdi. Bunun ülkemizde de yansımalarını gördük. Geçtiğimiz seneden farklı bir konjonktür var. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde yıl başında asgari ücrette işçi, işveren ve kamunun mutabakatında tarihi bir artış yapıldı. Buna ek olarak, tarihi bir düzenleme ile tüm çalışanların asgari ücrete kadarki gelirlerine vergi muafiyeti getirildi. Bu çok az ülkede olan bir uygulama. Yıl boyunca çalışanımızın emeğini enflasyona karşı korumak için yine temmuz ayında asgari ücret düzenlemesini hep beraber hayata geçirdik."

"VERGİ KONUSUNDA KUVVETLİ ADIMLAR ATABİLİRİZ"

Akkol, çalışanlara yapılacak sosyal yardımlarda vergi muafiyeti uygulamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bunun yanında, çalışanlara sağlanan sosyal yardımlarda vergi alınmayacak olması, hem işverenler hem de çalışanlar için oldukça önemli bir uygulama. Bin lira sosyal yardım alan çalışan, SGK primi ve gelir vergisiyle bunun 400 lirasını geri ödüyordu. Kabaca bir hesapla aynı ücret devam ettiği sürece yılda toplam 4 bin 800 lira çalışanın cebinde kalacak" diye konuştu.

Çalışan gelirlerinin korunması için özellikle vergi tarafında başka fırsatların da olduğuna dikkati çeken Akkol, "Bizimle birlikte tüm sosyal paydaşlarımızın da dile getirdiği, vergi dilimlerine yönelik düzenleme bu anlamda çok önemli. İlk vergi diliminin yüzde 10'a düşürülmesi ve vergi dilimleri matrahlarının günümüz şartları ile güncellenmesi çalışanların korunması için önemli fırsat. En kısa zamanda Sayın Bakanlarımızın kıymetli destekleri ile bu düzenlemenin de Cumhurbaşkanımıza sunulmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.