Doğru Yatırım İçin Bitcoin Mi Yoksa Altın Mı?

Doğru Yatırım İçin Bitcoin Mi Yoksa Altın Mı?

Son dönemlerde yatırımcıların kafasını karıştıran iki yatırım aracı dünyaca ünlü yatırım bankası tarafından yeniden değerlendirildi. Peki altına mı yoksa Bitcoin'e mi yatırım yapmak daha mantıklı?

Doğru yatırımı yapmak ve kazançlarını artırmak isteyen yatırımcılar şimdilerde iki gözde yatırım aracı üzerinde araştırmalarını yoğunlaştırmış durumdalar. Küresel piyasalarda meydana gelen belirsizlik, merkez bankalarının bu süreçte uygulamaya devam ettikleri gevşek para politikaları, salgının neden olduğu endişe ve ekonomik olarak ortaya çıkan bilinmezlik dikkat çekmeye devam ediyor.

Dijital para birimi olan ve son birkaç yıllık süreç içerisinde görülmemiş bir yükseliş yaşayan Bitcoin bu süreçte iyi bir yatırım aracı olarak değerlendirilirken bir yandan da özellikle piyasalarda altının yaşadığı yükseliş kafaları karıştırmaya devam ediyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın ve bu süreç içerisinde gündeme gelen yatırım araçları arasından hangisine yönelmek daha doğru bir seçenek olacak? Uzmanlar bu konuda ne söylüyorlar?

Altın Son Çare Olarak Görülüyor!

Dünyanın en büyük yatırım bankası olarak bilinen Goldman Sachs bu süreç içerisinde bazı tahminlerde ve önerilerde bulundu. Son zamanlarda koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini bertaraf etmek için çeşitli ekonomik önlemler alınıyor. Ancak bu ekonomik önlemlerin hiç birinin sürecin doğru şekilde ilerlemesi için yeterli olmayacağı belirtildi.

Para birimleri dünya çapında alınan önlemlerle birlikte değersizleşmeye başladı. Özellikle faiz oranlarının düşmesi altının altın çağını yaşamasına neden oldu. Ünlü yatırım bankası tarafından da yapılan tahminler sonrasında son günlerde altının son çare para birimi olarak değerlendirilebileceğine vurgu yaptı.

Bitcoin Yatırımı Bu Dönemde Önerilmiyor

Bitcoin zaman zaman kendi içerisinde yükselse ve bu süreçte rekor seviyelere ulaşsa bile aslında dünyaca ünlü yatırım bankası tarafından bu dönemde karlı ve mantıklı bir yatırım aracı olarak pek önerilmiyor. Bu süreçte başka yatırımcının daha fazla fiyat ödeyip ödemeyeceğine bağlı olarak gelişen bir aracın yatırım için doğru tercih olmayacağı ifade ediliyor.

Son dönemlerde Bitcoin’in yasa dışı faaliyetlerde daha sık kullanıldığının ifade edilmesi üzerine piyasalarda belirsizlik üzerine kurulan bu aracın kullanılmaması gerektiğinin de altı çiziliyor. Dünyaca ünlü yatırım bankası yatırım yapmak isteyen yatırımcıları bu süreç içerisinde altına davet ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.