Dolar Cephesinde Büyük Dalgalanmalar! Societe Generale 2021 Yılı Sonu İçin Dolar Tahminlerini 9.30 TL Seviyesine Çekti

Dolar Cephesinde Büyük Dalgalanmalar! Societe Generale 2021 Yılı Sonu İçin Dolar Tahminlerini 9.30 TL Seviyesine Çekti

Son günlerde piyasada yaşanan hareketlilik üzerine Societe Generale tarafından açıklamalar yapıldı. Yeni işlem haftasında büyük bir yükseliş yaşayan dolar kurunda yıl sonu için 6.20 TL tahmini yukarı çekildi. Societe Generale tarafından yeni tahmin 9.30 TL oldu. Yapılan açıklamalarda dolar kurunda yükselmenin devam edeceğine vurgu yapıldı.

2021 Yıl Sonu Dolar Kuru Tahmini 9.30 TL’ye Çekildi!

Dolar/TL endeksinde Societe Generale tahminini değiştirdi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde yapılan değişiklik sebebiyle 3 aylık yavaşlama dönemini geride bırakan dolar, yeni haftaya yükselişle başladı. Daha öncesinde TL ve Türk varlıkları lehine uzun ve kısa vadelerde değişik pozisyonlarda tahminlerde bulunmuştu. Ancak Societe Generale, bu tahminleri değiştirerek 2021 yılı sonu için dolar/TL hareketlerinde dolar hareket tahminini olumlu yönde revize etti.

Dolar Kuru Tahmini 9.30 TL

Dolar/TL arasındaki hareketlenmelerden sonra tahminlerini değiştiren Societe Generale, yıl sonu için dolar kuru tahminini 6.20 TL’den 9.30 TL’ye çekti. Zarar-kes seviyesini ise 7.18 TL olarak belirlemişti.

5da403e2b57f15047cbe6f33.jpeg

Dolar Kuru Artmaya Devam Edecek!

Piyasalarda son 3 aylık dönem boyunca yavaş hareket eden dolar kuru hızlı bir yükselişe geçti. Yıl sonundaki dolar kuru beklentisi gelişmeyle paralel olarak yukarı doğru hareket etmeye başladı. Tahminlerin değiştirilmesinin ardından konuya yönelik olarak Societe Generale’nin Gelişen Piyasalar Strateji Müdürü Phoenix Kalen, kur krizinin gayet olağan olduğunu söyledi.

Türk Varlıklarından Uzaklaşma Ön Görüldü!

Phoenix Kalen, Euro/TL ikilisine bakıldığında, TL lehine gelişmelerin yaşanabileceğini söyledi. Son gelişmelerin yaşanmasının ardından zarar-kes seviyelerinin kapandığını belirten Kalen, Türk varlıklarından uzun pozisyonlardan çıkmayı uygun gördüklerini açıkladı. Son haftalarda dolar kurunda yaşanan bu dalgalanmalara dikkat çeken Kalen, dolarda başlamış olan bu artışın devam edeceğini belirtti. Dolar hesaplarının yakın zamanda artma eğilimine girdiklerinin de altını çizdi.

632x314-1-euro-kac-lira-tl-21-agustos-1-euro-avro-fiyati-iste-guncel-doviz-kuru-detaylari-1597995215171-001.jpg

TL Euro'ya Karşı Kademeli Olarak Değer Kazanabilir

Phoenix Kalen, dolar kuru tahmininden önce dolar/TL kurundaki zarar-kes seviyesine ulaşıldığını ve uzun pozisyonda kapandığını vurguladı. Uzun pozisyondaki bu kapanmanın ardından Euro/TL 8.04 seviyesinde kısa pozisyon açtıklarını belirtti. Türk Lirası’nın bu açık kısa pozisyonda kademeli olarak değer kazanmasının mümkün olduğunu açıkladı. Phoenix Kalen verdiği bu röportajda açılan bu yeni pozisyon ile TL’nin Euro karşısında yüzde 10 değerlenmesini beklediklerini vurguladı.  

İlginizi çekebilir...

Altın Yatırımcılarına Müjde: Gram Altın 600 TL Olabilir!

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.