Dolar Fiyatları Düştü! İşte Güncel Döviz Fiyatları!

Dolar Fiyatları Düştü! İşte Güncel Döviz Fiyatları!

Dolar fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar her gün piyasaları da derinden etkilemeye devam ediyor. Bu süreç içerisinde bugün dolar fiyatları düne göre bir düşüş yakaladı. Hala sınırda olan fiyatlar ne zaman düşecek? İşte güncel döviz fiyatları!

Son dönemlerde küresel ekonomi piyasalarında yaşanan hareketlilik kafa karıştırmaya devam ediyor. Altının üst üste kırmış olduğu rekor sonrasında gözler dolar fiyatlarına çevrildi. Bir süredir piyasalarda da dolar hareketliliği devam ediyordu. Bu süreç içerisinde doların güne nasıl başladığı her sabah yatırımcılar tarafından merak ediliyor.

Güncel ekonomi piyasalarını son zamanlarda en çok etkileyen durumların başında koronavirüs salgını hakkında tüm dünyayı etkileyen ve yakından ilgilendiren gelişmeler geliyor. Vaka sayısının yeniden artmaya başlaması endişeleri de beraberinde getirdi. Türkiye’nin küresel açıdan bakıldığı zaman salgınla en iyi mücadele eden ülke olduğu zaman zaman gündeme getiriliyor olsa bile bu süreçte salgında ikinci dalganın beklendiği ve yaklaştığı konusunda da uzmanlardan açıklamalar üst üste gelmeye başladı.

Salgında yaşanan gelişmeler, ülkelerin ekonomilerinde meydana gelen yavaşlama ve bu duruma karşı alınan önlemler döviz fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

Dolar Güne Nasıl Başladı?

Dün yapılan değerlendirmelerde altından sonra dolar fiyatlarında da yeni bir rekorun geleceği düşünülmüştü. 7 lira psikolojik sınırına dayanan ve 6.97 lira sınırlarında gezinen doların ateşinin nasıl söneceği merak konusu olmuştu. Bunun ardından gece saatlerinde altının yaşamış olduğu rekor heyecana neden oldu. Bu süreçte doların ateşi de biraz olsun söndü. Bugün bir düşüşle birlikte dolar güne 6.90 lira seviyelerinde başlamış oldu. Aynı durum Euro için geçerli olmadı. Euro’nun güne 8.16 lira seviyelerinde başladığı belirlendi. Dolar fiyatları bir nebze olsun düşüş göstermesine rağmen hala 6.90 lira sınırında bulunması endişe verici olarak ifade ediliyor. Türkiye dolar fiyatlarına müdahale edebilmek için swap hamlesini yeniden devreye soktu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.