Dolar Fiyatları Düştü Mü? Dolar Güne Nasıl Başladı?

Dolar Fiyatları Düştü Mü? Dolar Güne Nasıl Başladı?

Bir süredir döviz piyasalarında meydana gelen rekor artış Türk lirasının değerini düşürmeye devam ediyor. Bu süreçte atılan adımlarla bilikte dün son işlem gününde düşen dolar piyasaların kapalı olduğu bugün güne yeniden yukarı yönlü ivmeyle başladı. Dolar fiyatları ne kadar oldu?

Son dönemlerde piyasalarda meydana gelen hareketlilik Türk lirasının üzerindeki baskıyı artırmaya devam ediyor. Yatırım yapmak isteyenler, dolar ve eurosu bulunup bozdurmak isteyenler tarafından her gün fiyatlar anlık olarak takip ediliyor. Dolar fiyatlarında meydana gelen yukarı yönlü tırmanış piyasalarda gerilimin artmasına neden olmuştu.

Bir süredir 6.85 lira seviyelerinde sabitlenen ve haftalarca demir atan dolar geride bıraktığımız haftada sürpriz bir çıkış yakalamış ve bu süreçte psikolojik sınır olan 7 lira sınırını geçmeyi başarmıştı. Bu durumda bir günde rekor üzerine rekor kıran dolar 7.35 lira seviyelerine kadar çıkmıştı.

Dolar Neden Yükseldi?

Altın fiyatlarının ardından dolarda da rekor bir yükselişin yaşanması dikkat çekmişti. Bu konuda hangi gelişme sonrasında doların yükseldiği merak ediliyor. Dolar fiyatlarının bir süredir uygulanan düşük faiz uygulamasından cesaret bularak yükseliş içerisine girdiği düşünülüyor. Bu süreçte alınan yeni önlemler sonrasında kamu bankaları da uygulamış oldukları tarihi düşük seviyedeki faiz oranlarını artırmaya başladılar. Merkez Bankası tarafından da yapılan açıklamalar sonrasında oynak olan piyasaların dengelenmesi için birtakım önlemler alınacağını açıklamıştı.

Atılan adımlar sonrasında döviz piyasasında bir düşüş yaşanmaya başladı.

Dolar ve Euro Güne Nasıl Başladı!

Bugün dolar fiyatları yeniden yukarı yönlü bir ivme almışken bu süreçte 7.28 lira seviyelerinden güne başladı. Euro ise doların aksine aşağı yönlü bir ivme ile birlikte güne 8,52 lira seviyelerinden başladığı ifade edildi.

Döviz kurunda yaşanan hareketliliğin ne kadar daha devam edeceği merak konusu oldu. Yeni haftada doların yeniden ivme kazanıp kazanmayacağı merak konusu oldu. Dolarda yaşanan yükselişin bu süreçte de altın fiyatlarını baskılayarak artırdığı tespit edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.