Dolar Fiyatlarında Kritik Rakam! Dolar Yükselmeye Devam Edecek Mi?

Dolar Fiyatlarında Kritik Rakam! Dolar Yükselmeye Devam Edecek Mi?

Altında meydana gelen yükselişin ardından gözler dolar fiyatlarına çevrildi. Döviz piyasasında meydana gelen hareketlilik endişelere neden olurken yükselişin ne kadar süreyle devam edeceği de merak ediliyor. Dolar yeni güne nasıl başladı? Dolar fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

Bugün piyasalarda Temmuz ayında gerçekleşen enflasyon verilerinin son durumunun açıklanması bekleniyor. Kritik açıklamanın ardından piyasalarda yaşanacak hareketlilik merak konusu oldu. Daha önce uzmanlar tarafından konu hakkında yapılan tahminler çerçevesinde Temmuz ayı enflasyon verilerinin yüzde 11.85 ile yüzde 12.37 bandında yer alması bekleniyor. Aylık enflasyon verilerinin ise bir önceki aya göre yapılan karşılaştırmasında yüzde 0.9 oranında artış göstereceği düşünülüyor.

Enflasyonu  derinden etkileyecek faktörler arasında ise pandemi süreci yer alıyor. Bu süreç içerisinde üretim hızının pandemi nedeniyle sekteye uğramasından dolayı ve faizlerde meydana gelen ciddi düşüşlerden sonra aslında hedeflenen enflasyon oranının dışına çıkılabileceği sinyalleri verildi.

Piyasalarda altının sürdürmüş olduğu hakimiyet hala devam ediyor. Bu durumda dün altının ons fiyatında meydana gelen rekor piyasaları yeniden şekillendirdi.

Dolarda Geçmişe Dönüş Yaşanabilir!

Dolar bir süredir küresel piyasaların etkisi ile 7 TL sınırını test etmeye devam ediyor. Bunun üzerine tüm gözler Türk Lirasının üzerine çevrilmiş durumda. Bu süreçte dolar fiyatları neredeyse iki aydır yaşadığı sabitlenmenin ardından yeniden yükselişe geçmişken, Türk lirasının hızlı bir şekilde değer kaybettiği görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal bazı değerlendirmelerde bulunmuştu. Bu süreçte bankada döviz rezervlerinin hızlı bir şekilde tükendiğine dikkat çekmiş ve salgın döneminde ortaya çıkan paniğin ise doğal bir süreç olduğuna işaret etmişti. Bu süreçte beklenildiği gibi olumsuz bir durumun olmadığını ifade etmişti. Ancak bu açıklamanın ardından Türk lirası dolar karşısında hızlı bir gerileme yaşamaya devam etti.

Dolarda yaşanan bu değişim bir yandan 2018 yılında meydana gelen dolar fiyatlarını ve piyasaların durumunu hatırlatmaya başladı.

Dolar Fiyatları Güne Nasıl Başladı?

Dolar fiyatları son günlerde gerçekleştirmiş olduğu yükselişini devam ettiriyor. Bu süreçte bugün yüzde 0.31 oranında yeni bir yükselişle güne başlayan doların 6.97 lira seviyelerine çıktığı belirlendi. Döviz piyasasında meydana gelen yükseliş Euro fiyatlarını da etkiledi. Euro güne yüzde 0.35 oranında bir yükselişle başladı. Bu süreçte Euro fiyatları 8.21 lira seviyelerinden güne başladı. Uzmanlar yapmış oldukları değerlendirmelerde doların bir süre daha 7 lira sınırını zorlayacağı be hatta geçebileceğini ifade ediyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.