Dolar Kritik Seviyenin Üzerinde! Dolar Bugün Ne Kadar Oldu?

Dolar Kritik Seviyenin Üzerinde! Dolar Bugün Ne Kadar Oldu?

Dolar fiyatları bugün altından sonra güne yeni bir yükselişle başladı. Dolar psikolojik sınır olan 7 lirayı geçince piyasalarda büyük bir hareketlilik yaşadı. Dolar fiyatları ne kadar oldu?

Dolar fiyatları neredeyse son iki aylık dönemde sabit kalmayı başarmış ve bu durum dolar piyasasında da bir endişeye ve umutsuzluğa neden olmuştu. Ekonomik açıdan önlemler, dolar fiyatlarını düşürmeye yönelik atılan adımlar ve bu süreç içerisinde alınan bazı önlemler doların sabit 6,85 lira seviyelerinde kalmasına engel olamadı.

Son dönemlerde küresel piyasalarda yaşanan ciddi belirsizlik, ABD ve Çin arasında yaşanan gerilimli hava ve en önemlisi koronavirüs salgınının henüz çözülebilen bir sorun olmaması son günlerde demir atan dolar fiyatlarını da etkiledi. Bu süreç içerisinde dolar fiyatları yeniden beklenmedik bir şekilde yükselişe geçti. Bir süredir dolar fiyatlarının yükselişi 7 lira psikolojik sınırını zorluyordu. Bu konuda piyasalarda endişeler de devam ediyor.

Son günlerde koronavirüs salgınında yeni vaka sayısının yeniden artması ve ardından ikinci dalga söylentilerinin gündeme gelmesi doların yükselişine adeta katkı sağladı. Dolar bugün güne büyük bir hareketlilik ve yükselişle birlikte 7 lira sınırının üzerinde başladı. Euro fiyatlarında da yaşanan artış sonrasında adeta kendi tarihi rekorunu kırdığı ifade ediliyor.

Dolar ve Euro Ne Kadar Oldu?

Dolar ve Euro fiyatlarında yaşanan artış sonrasında bugün piyasalarda dolar 7.06 lira seviyelerinden işlem görüyor. Euro ise rekor kırarak 8.43 lira seviyelerine kadar yükseldi. Sabah saatlerinde gram altında da beklenmedik bir rekor kırıldı ve 465 lira seviyelerine kadar çıkmış oldu. Bunun ardından gerçekleşen artışlar piyasalarda yatırımcıları da heyecanlandırdı.

Dolar Neden Yükseldi?

Geçtiğimiz günlerde Londra’da döviz takası sonucunda faizler oldukça yükselmişti. Bu süreçte dolar bir düşüş yaşamıştı. Sonrasında yaşanan yükselişin nedeni şimdiden merak edildi. Bu süreçte uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından faiz oranlarının yeniden düzelmeye başlaması ve düşmesinin ardından dolar fiyatlarını yükselişe geçtiğini savunuyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.