E-devlet kapısı üzerinden hemen başvurun! Ücretsiz elektrik destek ödemesini PTT'den hemen alabilirsiniz

E-devlet kapısı üzerinden hemen başvurun! Ücretsiz elektrik destek ödemesini PTT'den hemen alabilirsiniz

Vatandaş yapacağı başvuru ile elektrik desteğini e-devlet sayesinde elektronik ortamlarda yapabiliyor. Ödemekte zorluk çektiğiniz faturalar için nasıl başvuru yapacağını sitemizden inceleyebilirsiniz.

Son dönemlerde ekonomik açıdan daha çok zorlanan dar gelirli vatandaşlara devlet tarafından verilen desteklerden birisi ücretsiz elektrik yardımı. Vatandaş yapacağı başvuru ile elektrik desteğini e-devlet sayesinde elektronik ortamlarda yapabiliyor. Ödemekte zorluk çektiğiniz faturalar için nasıl başvuru yapacağını araştıranlar için işte devlet elektrik yardımı, müracaatı, gerekli evraklar.

Dar Gelirli Vatandaşlara Anında Ücretsiz Elektrik

Geliri düşük olan ve yaşamını idame ettirmede güçlük çekenler için devlet gelir durumlarını belgeleyenlere belli alanlarda yardım yapmayı sürdürüyor. Sosyal devlet anlayışı ile bir çok alanda dar gelirli vatandaşlara giyinmeden yiyeceğe, barınmadan tedavi masraflarını kadar bir dizi yardım söz konusu. Bu anlamda parasal desteklerin sayısı da saymakla bitmiyor. Özellikle son yıllarda pandemi sürecinde yapılan yardımlar azımsanamayacak ölçüde. Bunlardan sadece birisi olan elektrik yardımı e-devlet üzerinden yapacağınız başvuru ile yapılabiliyor. Güncel olarak sizler için hazırladığımız ücretsiz elektrik başvurusu ve sorgulamaları hakkında tüm ayrıntılara makalemizden ulaşabilirsiniz.

Başvuru Şartları

Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığıyla düzenli olarak sosyal yardım programından faydalanan vatandaşlar ile engelli maaşı alan ihtiyaç sahibi kişilere elektrik yardımı veriliyor. Burada yapılan başvuru sonrası kabul görenlerin aylık olarak belli kw/saat enerji harcamalarına kadar devlet ücretsiz elektrik yardımında bulunuyor. Başvuru sahibinin gelirinin önemli olduğu başvuruda kişinin yaşadığı hanedeki gelir önemli. Burada tüm ailenin gelirlerinin toplamı hanedeki kişi sayısına bölünüyor ve kişi başı güncel olarak 852 lira ve altında olan başvuru sahiplerine elektrik desteğinde bulunuluyor . Bu anlamda bakıldığında dört kişilik bir aileyseniz toplan 3409 liranın altında toplam geliriniz olması gerekiyor.

Dar gelirli kişilere yardım amaçlı sunulan elektrik desteği bilindiği üzere Cumhurbaşkanınca yapılan açıklama ile 30700 Sayılı Resmi Gazetede yayımlamasının ardından yürürlüğe girmişti.İhtiyaç sahibi Hanelere Elektrik Tüketim Desteği kararına istinaden her Türk vatandaşı bu yardım için başvuruda bulunabiliyor.

Sosyal Yardımlaşma Vakıfları Yardım Yapıyor

Özellikle Pandemi sürecinde işsiz kalan sayısının artması, evine gerekli maddi desteği sağlayamayan aile bireylerinin başvurusuna istinaden devlet bir çok yardımı yapıyor. Bu çerçevede ikametinizin bulunduğu Kaymakamlıklar çatısı altındaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kişilerin ihtiyaçlarına binaen her türlü yardım başvurusunu alıyor. Bunlardan birisi de elektrik yardımı. Buradaki başvuru sonrası kişinin gelirleri ve hane sayısı ile maddi varlığı sorgulandıktan sonra Mütevelli Heyetince verilen kararlar dahilinde aylık düzenli yada bir kez olmak üzere gerekli yardımlar yapılıyor.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.