Emekli olmayı bekleyen çalışanlara kötü haber geldi! Yürürlüğe giren o paketle birlikte emeklilik hayalleri suya düştü!

Emekli olmayı bekleyen çalışanlara kötü haber geldi! Yürürlüğe giren o paketle birlikte emeklilik hayalleri suya düştü!

Çalışanların hayallerini süsleyen emeklilik artık sanıldığından daha zor oldu. Bu süreçte yürürlüğe giren yeni istihdam paketi emeklilik hayallerini sekteye uğrattı. Yeni istihdam paketi ne anlama geliyor?

Yıllarca emeklilik hayali kuran çalışanlar, emeklilik sürecinin çok daha kolay ve hızlı olmasını istiyorlar. Bu süreçte emekli olmak ve daha rahat ve sakin bir yaşam kurmak isteyen kişiler emeklilik hakkında ortaya atılan tüm gelişmeleri tüm detayları ile birlikte takip etmektedirler. Son zamanlarda bir istihdam paketi hakkında konuşuluyordu. Bunun üzerine meclise sunulan yeni istihdam paketi ile birlikte bazı gelişmeler de meydana geldi.

Çok konuşulan istihdam paketi hakkında yeni gelişmeler meydana geldi. Bir süre önce meclise sunulan paketin mecliste onaylandığı belirlendi. Bu süreçte emekli olmak isteyen çalışanları da yakından ilgilendiren bir madde bulunuyor. Ancak bu süreçte pek keyifi olmadıkları da görüldü. Pek çok emekli olmak isteyen kişi prim günlerinin dolmasını beklemek zorunda kaldıkları için oldukça mutsuzlar.

Yeni istihdam paketinin detaylarına bakıldığı zaman işçilerin normal zaman içerisinde tam çalışmaları ve bunun ardından kısmi çalışma dönemine geçiş yapmalarının ardından gelir vergisi ödeyebilecekleri belirlendi. Bunun üzerine bir yıl boyunca gelir vergisi ödenebilecek. Yeni kanunun hayata geçirilmesi ile birlikte vatandaş çalışmadığı dönemlerde de altı aylık bir periyotla birlikte başka bir işçinin olması beklenmektedir. Yeni yılla birlikte gelir vergisi üzerinde bazı istisnalar yaşanmaktadır. Dönemlik olarak bakıldığı zaman vergi istisnası tam olarak 209 lira olarak belirlenmiştir ve bu miktarın aşılması beklenmemektedir.

Prim Günü Gelişmesi Çalışanları Çok Üzdü!

İstihdam paketinde yapılan değişikliklerin ardından emekli olmak için çalışan ve bu sürecin hayalini kuran kişilerin hevesleri yarım kaldı. Yeni düzenleme ile birlikte vatandaşların prim günlerini doldurmaları sandıklarından çok daha zor olacak. Vatandaşın yeni dönemde haftada 45 saatlik çalışma sürecini doldurmaları ve aylık olarak 180 saat boyunca çalışmaları gerekmektedir.

25 yaşın altında olup, aylık 10 günlük çalışma yapan kişilere ise herhangi bir sigorta ödemesi yapılmayacağı belirlendi. İşçilerin sigortaları da olmayacak.

Emeklilik için Gün Doldurmak Gerekiyor!

Son çıkan yasalar emeklilik hayallerine biraz olsun ket vurulduğu belirtildi. Pek çok kişi 1999 yılı sonrasında çalışma hayatına başladıkları için emeklilikte yaşa takılma süreci hakkında çeşitli araştırmalar yapıyorlar. Genellikle prim ve sigorta şartlarını yerine getirmiş olan kişiler bu araştırmayı yaparken, yeni düzenleme ile birlikte emeklilik yaşının doldurulması gerekmektedir.

Yeni düzenleme sonrasın 1999 yılı sonrasında işe başlayanlar 65 yaşında emekli olabilecekler. Emekli olmak eskisi kadar kolay olmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.