Emeklilere müjde geldi! Bankalara borcu olan emeklilere Devlet destekli kredi verilecek

Emeklilere müjde geldi! Bankalara borcu olan emeklilere Devlet destekli kredi verilecek

SSK, Bağ-Kur, Emekli sandığı emeklilerine müjde geldi. Emeklilere kamu bankaları tarafından verilecek krediyle emekliler maaş aldıkları bankalardaki borçlarını kapatabilecekler.

Emeklilere kamu bankaları tarafından verilecek krediyle emekliler maaş aldıkları bankalardaki borcunu kapatabilecekler. Bu kredilerin faiz oranları devlet destekli olacak. Kamu bankaları tarafından da emeklilere verilecek olan kredinin duyurusu web sitelerinden yapıldı.

EMEKLİYE MÜJDE

Sadece emeklilere özel olarak yüksek miktarlı borç kapatma kredisi emeklilere devlet destekli faiz oranlarıyla verilecek. 36 aya kadar vadesi olan bu krediden emekliler 100 Bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi ile başvuru yapabilecekler. İlk taksit için emeklilere 3 aya kadar erteleme fırsatı da sunuluyor. Emeklilerin bu krediden yararlanmaları için kredi çekmek istedikleri kamu bankalarından maaşlarını almaları bekleniyor.

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada Ziraat Bankası’ndan maaşlarını alan emeklilerin düşük faiz oranlı devlet destekli ihtiyaç kredisinden yararlanabilecekleri emeklilere bildirildi. Böylelikle emekliler bankalardaki borcunu bu ihtiyaç kredisi ile kapatabilecekler. İhtiyaç kredisinin faiz oranları düşük olacak.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK ?

Emekliler arasında krediye nasıl başvuru yapılacağı da merak konusu. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü yapmış olduğu açıklamayla emeklilerin ihtiyaç kredisine Ziraat İnternet Bankacılığı üzerinden, Ziraat Mobil uygulaması üzerinden veya Ziraat Bankaları şubeleri üzerinden yapabilecekler. Bu kredi yalnızca ziraat bankası için geçerli değil. Halkbank ve Vakıfbank gibi diğer kamu bankalarından da bu krediden yararlanmak mümkün. Kamu bankalarından maaşlarını alan emekliler bankalarının resmi web siteleri üzerinden borç kapamak için ihtiyaç kredilerine başvurabilir veya bankalarının mobil uygulamaları üzerinden 7/24 mesai saati bekleme derdi olmadan başvuru formlarını dakikalar içerisinde doldurabilirler. İnternet Bankacılığını bilmeyen emekliler de kamu bankalarının şubelerine giderek düşük faizli borç kapatma kredilerine başvurabilirler. Maaşlarını kamu bankalarından almayan emekliler SGK veya E-Devlet üzerinden maaş aldıkları bankayı değiştirerek ihtiyaç kredisinden faydalanabilirler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.