Emeklilik Müjdesini Bekleyenler Erken Emeklilik Sevincini Yaşayacak

Emeklilik Müjdesini Bekleyenler Erken Emeklilik Sevincini Yaşayacak

Vatandaşlar emeklilikte doğum ile askerliğin öne çekilebildiğini düşünse de günümüzde eğitim ve staj süreleri de erken emeklilikte tarihi öne çekme fırsatı veriyor. Erken emekli olmanın formülleri haberimizde...

Emekli olabilmek için prim günü ve yaş gibi sorunları olan kişiler hemen emekli olmanın yollarını arıyor. Bu anlamda sigorta giriş tarihini öne çekmek en önemli husus. Vatandaşlar emeklilikte doğum ile askerliğin öne çekilebildiğini düşünse de günümüzde eğitim ve staj süreleri de erken emeklilikte tarihi öne çekme fırsatı veriyor. 


Emekli olunmasında gün ve prim önemli hususlardan birisi. Ne kadar geçmiş tarihe çekilirse kişilerde o kadar erken emekli olma imkanı buluyor. Bu işlemler için bir dizi şartlar talep edilse de bunları karşılayabilen sayısı da az değil. Bu sayede emekli olabilecek  kişiler şimdiden kolları sıvayacak. 657 Sayılı DMK’nın 4-C maddesine göre kamu çalışanı iken aylıksız izin kullanan kişiler bu haktan faydalanabilecek. Ayrıca yurt içinde ve yurt dışında görülen eğitim öğretim süreleri de erken emeklilik için uygulanabilecek.


Yapılan Stajlar Sizleri Erken Emekli Edecek


Eğitimini Ticaret Meslek ve Endüstri Meslek gibi liselerde gören milyonlarca vatandaş bulunuyor. Bu kişiler geçmiş dönemlerde stajlarını farklı kurum ve kuruluşlarda yaparken kendilerine SGK numarası da veriliyordu. Ancak staj karşılığı prim yatırılmadığı için emekliliğe etkisi olmuyordu. Uzun yıllar bu sürecinde dahil edilmesi için yapılan talepler istenildiği gibi oldu. Lise yıllarında başta olmak üzere avukatlık stajı gibi eğitim sonrası ve esnasında alınan eğitimlerde sizlerin erken emekliliğine katkıda bulunuyor. 


Erken Emekli Olmanın Formülleri 


Erken Emekliliğe neden olabilecek unsurlardan birini taşıyorsanız kendinizi çok şanslı hissedebilirsiniz. İşte hemen emekli olabilmek için aradığınız her yıl sizi bir adım öne getirecek unsurlar; 


 Grev ve lokavt gibi sendikalı işçilerin geçirdiği süreler emekliliğe etki edecek. Doktorların fahri asistan olarak görev yaptığı eğitim sürelerinde geçirdiği süreler. Polis, Subay ve Astsubayların geçirdiği yüksek öğrenim süreleri. Polis akademisinde görülen eğitimler. Tutuklu olarak ceza alanlar erken emeklilikte bir adım öne geçmiş oluyor. 


Çalışma Hayatım Hizmet Veriyor


Bir çok kesim ne zaman emekli olabileceğini, gördüğü staj sürelerinin sayılıp sayılmadığı gibi unsurlardan uzak olarak bir nevi emekliliğini bekliyor. Bu aşamada devlet vatandaşlara emeklilik süreleri, prim süresi ve yaş ile ne zaman emekli olabileceğinize dair e-devlet üzerinden çalışma hayatım sayfasını hizmete sundu. Sizde buradan giriş yaparak emekliliğiniz hakkında bilgi edinebiliyorsunuz. 
 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.