Emeklinin Gözü Maaş Zammında. 634 Lira Zam Beklentisi Heyecanlandırdı

Emeklinin Gözü Maaş Zammında. 634 Lira Zam Beklentisi Heyecanlandırdı

Güncellenen enflasyon rakamları ile birlikte emekli maaşlarına 634 Lira zam beklentisi oluştu. Bu durum emeklileri çoktan heyecanlandırmış durumda.

Yeni yıla günler kala zam furyasından milyonlarca SSK ile Bağ-Kur emeklileri de faydalanacak. Bu anlamda Ocak 2022 tarihinden itibaren emekli kişiler ne kadar maaş alacaklarının hesabını yapıyor. Güncellenen enflasyon rakamları ile birlikte emekli maaşlarına 634 Lira zam beklentisi oluştu. Bu durum emeklileri çoktan heyecanlandırmış durumda.

"Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere emekli vatandaşlara yılda iki kez maaş zammı uygulanıyor. Bu maaş zamlarına eklenen enflasyon rakamları da altı aylık süreçler içerisinde yapılıyor ki TÜİK’in açıkladığı rakamlar doğrultusunda maaş zammı uygulanıyor. Son açıklanan verilere göre oluşan rakamlar emeklilere 634 Liralık bir zammın habercisi niteliğinde.

SSK ve Bağ-Kur Emekli Maaşlarına Yapılacak  Zam % 8,46 Olabilir

TÜİK yaptığı açıklama ile Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında oluşan enflasyon rakamlarını açıkladı. Emeklilere Ocak ayında yapılacak zam oranı için Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon rakamlarının da netlik kazanması halinde emekli vatandaşları yeni yıl ile birlikte ne kadar zam alacakları belli olacak. Fakat şimdiden oluşan rakamlar yıl sonu itibariyle enflasyon rakamının yüzde 8,46 oranlarına ulaşacağı yönünde senaryoları beraberinde getir. Merkez Bankasının faiz indiriminde sürpriz kararı sonrası Türk Lirasının değer kaybetmesi ile enflasyon oranı daha yüksek tutabilir. Bu durumda emekli vatandaşlarımızın alacağı zam oranı doğal olarak daha yüksek çıkabilir.

Enflasyon Rakamları Maaş Zammını Etkileyecek

2022 yılına girilmesi ile 2021 yılında enflasyon oranları da dahil olmak üzere SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yılda iki kez aldıkları zam oranlarına gözler çevrilecek. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında enflasyonun yüzde 4,23 olarak gerçekleştiği belirtilmişti. Yılın son üç ayında ekonomide meydana gelen olaylar neticesinde emekli maaşlarına net ne kadar zam geleceği de belirlenecek. Bağ-kur ve SSK Emeklilerinin aylık maaşlarına muhtemel  317 Lira zam gelecek.

Yüzde 8,46 Zam İle Maaşlar Ne Kadar Olacak?

Enflasyon ile birlikte emeklilere yapılacak zam oranının 8,46 olması halinde emekli vatandaşların cebine aylık olarak 634 liralık bir zam yansıyacak. Merkez Bankasının beklentileri bu oranlar üzerinden olsa da; son dönemde Türkiye ekonomisinde meydana gelen faiz indirimleri neticesinde değer kaybeden TL ile birlikte daha yüksek oranda bir zam gelmesi muhtemeller arasında bulunuyor. Merkez Bankasının beklentisi oranında gerçekleşecek rakamlar 1500 lira alan emeklinin maaşının 1626 Liraya çıkacağı yönünde hesaplanıyor. Fakat açıklanan zam oranı yüzde 4,23 olarak kalırsa alacakları maaş tutarı 1563 TL olacak.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.