Emekliye verilecek bayram ikramiyesi tutarı sızdı! İşte konuşulan rekor rakam

Emekliye verilecek bayram ikramiyesi tutarı sızdı! İşte konuşulan rekor rakam

Milyonlarca emeklinin Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda aldığı ikramiye parasının bu yıl ne kadar olacağı merak konusu olurken, çok konuşulacak bir iddia da ortaya atıldı. İşte bütün ayrıntılar...

Bütün emeklilere memur maaşlarıyla birlikte yüzde 30 zammın ardından, yakın gelecek için başka bir ödeme merak konusu oldu. Emeklilere bayram ikramiyeleri için şimdiden bu kesim için de konuşulmaya başlandı. Ramazan Bayramı bu yıl 2 Nisan-24 Nisan günleri arasında. Ve bayrama iki buçuk ay kala ikramiye konusu şimdiden gelmeye başladı.

2023 yılının ilk 6 ayı için yapılan emekli maaş zammının ardından ikramiyelere ne kadar zam gelecek sorusu belirdi. Emeklilere bayram ikramiyesi konusunda yasal bir düzenleme yok. Yani bayram ikramiyesi ödenmeyebilir. Ancak emeklilere 2018 yılından beri bayramlardan önce emekli ikramiyesi ödeniyor. Geçen yıl Ramazan ve Kurban bayramı öncesinde emeklilere bin 100 lira ikramiye ödemesi yapılmıştı. Eğer emekli maaşlarına yapılan zam bayram ikramiyelerinde de uygulanırsa söz konusu tutar bin 430 TL'ye yükselecek. Kurban bayramı ile birlikte bu tutar 2 bin 860 liraya çıkacak. Bu tutar konusunda emeklileri umutlandıran olası bir takvim söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin biraz öne çekilmesinden söz etti. Kulislerde konuşulan tarih ise 14 Mayıs 2023. Bu durumda seçim Ramazan bayramının kısa süre sonrasında denk geliyor. Seçime bu kadar yakın bir tarihte emeklilerin beklentilerinin karşılanması yüksek bir olasılık. Bin 100 liranın üzerinde bir ikramiye beklentisinin karşılanacağı tahmin ediliyor.

5500 TL Mİ OLACAK?

Öte yandan en düşük emekli aylığının 3500 liradan 5500 liraya çıkarılmasından sonra emekli ikramiyelerinin de bu artışa paralel 5500 liraya çıkarılması yönünde genel bir beklenti de bulunuyor. 2023 yılında Ramazan Bayramı 21-23 Nisan, Kurban Bayramı ise 29 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. Emekli bayram ikramiyesinin bu tarihlerden önce ödenmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.