Evde bakım aylığı ne zaman yatacak? 2020 Ekim evde bakım aylığı E Devlet üzerinden sorgulanır mı? Evde bakım parası yatacak illerin tam listesine nasıl ulaşırım?

Evde bakım aylığı ne zaman yatacak? 2020 Ekim evde bakım aylığı E Devlet üzerinden sorgulanır mı? Evde bakım parası yatacak illerin tam listesine nasıl ulaşırım?

Evde bakım yapanları ilgilendiren bir haber! 2020 Ekim evde bakım aylığı ne zaman yatacak? Evde bakım parası yatacak illerin tam listesine nasıl ulaşırım? Ekim ayı bakım paralarının yatıp yatmadığı merak konusu. Evde bakım maaşı alan vatandaşlarımız Ekim ayı maaşlarının hangi şehirlerde yattığı belli oldu mu? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca yaşlı bireyleri ve bakıma muhtaç engelli bireylerin birlikte yaşadığı aile fertlerinden ayrılmamaları için yapılan bir destek. Peki evde bakım nedir? Ki

Ekim ayı bakım paralarının yatıp yatmadığı merak konusu. Evde bakım maaşı alan vatandaşlarımız Ekim ayı maaşlarının hangi şehirlerde yattığı belli oldu mu? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca yaşlı bireyleri ve bakıma muhtaç engelli bireylerin birlikte yaşadığı aile fertlerinden ayrılmamaları için yapılan bir destek. Peki evde bakım nedir?  Kimler evde bakım maaşını alabilir?

Evde sağlık hizmeti hasta ile sağlık çalışanını ev şartlarında bulaştıran sağlık hizmetidir. Bu hizmetin amacı yatağa bağımlı hastalarımızı veya ağır hastalığı olan hastalarımızın kendi evlerinde tedavilerine devam edilebilmesinin önünü açmaktı. Evde sağlık hizmetlerinin verilmesine dair yönelik ülkemizde 2010 yılında yürürlüğe girmiştir.

Evde Sağlık Hizmetini Nasıl Alabilirim?

Evde sağlık hizmeti ile ailenin ve toplumun fiziksel ve ruhsal sağlığı korunarak tedavi edilebilir; bu şekilde bir evde bakım, yaşam kalitesini artırmanın en uygun görülen yöntemlerindendir. Ülkelerin toplum sağlığı adına daha iyi sonuçları elde etmesi sağlık harcamalarında da azalma sağlamaktadır. Kişiye özel sağlık sisteminin eve taşınması gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerde hızla sağlık sistemleri arasında yerini aldığını söylemek mümkündür.

Evde sağlık hizmetlerini Sağlık Bakanlığı, özel kurumlar ve belediyeler vermektedirler.

Sağlık Bakanlığını 444 38 33 numaralı telefondan erişim sağlayıp hasta için kayıt açılması gerekmektedir. Evde sağlık hizmeti il veya ilçe belediyeleri tarafından da verilebilmektedir. Belediyelerden evde sağlık hizmeti için ilgili belediyenin genel iletişim telefonlarından faydalanılabilir.

Evde Sağlık Hizmetinin Vatandaşlara Sunduğu Avantajlar ve Dezavantajlar

  • Evde sağlık ihtiyacı olan kişi daha özgür olur.
  • Aile ve tanıdık çevre hasta için daha rahat bir süreç geçirmesini sağlar.
  • Hastaların kendi kurallarına önem verilir.
  • Hastanede kalırken hasta için enfeksiyon riski daha yüksek iken, evde sağlıkta enfeksiyona yakalanma riski daha azdır.
  • Evde sağlık hizmetinin yaşam kalitesi üzerinde olumlu etkisi vardır.
  • Evde sağlık hizmeti almak, hastaneye gidemeyecek durumda olan bireyler için kolaylıktır.
  • Evde sağlık hizmetleri ayrıntılı bir eğitim programı ve yakın bir denetim gerektiren bir yapıya sahiptir.
  •  Sağlık personeli ile hasta ve ailesi arasında her zaman etkili ve olumlu bir iletişim kurulamayabilir.
  • Aile üyeleri için giydirme, yemek yapma, banyo yaptırma, ev temizli, çamaşır, ilaç verme gibi günlük hasta ev sağlık faaliyetleri zor gelebilir ve bu da aile fertleri üzerinde daha fazla baskıya neden olabilir.
  •  Sağlık personelinin sürekli hastanın evinde bulunamaması, evde sağlık hizmetlerinin kısıtlılıkları arasındadır.

Evde Bakım Hizmeti Nasıl Öğrenilir? 2020 Evde Bakım Aylığı Ne Kadar?

Evde bakım aylığı ücreti oldukça merak edilen konulardan biri. 2020 yılında Ocak ayında evde bakım aylığı ise zam gelerek bin dört yüz altmış liraya yükseltildi. Daha sonra Temmuz ayında evde bakım aylığına zam gelerek bin beş yüz kırk dört lira altmış kuruşa yükseldi. Şu an evde bakım aylığı bin beş yüz kırk dört lira altmış kuruştur. Evde bakım aylığı her ilde farklı günlerde vatandaşlarımızın hesaplarına yatmakta bu sebeple vatandaşlarımız E-Devlet üzerinden ya da Ziraat Bankası üzerinden mesaj yoluyla öğrenebilirler.

Evde Bakım Aylığı Yatan Tam İller Listesi

Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama bölümüne "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazıp butona tıklayın. Sonra açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.