EYT, emekli, asgari ücret derken, milyonlarca çalışanın çalışanın cebine giren maaşta düşüş

EYT, emekli, asgari ücret derken, milyonlarca çalışanın çalışanın cebine giren maaşta düşüş

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), asgari ücret derken, milyonlarca çalışanın cebini etkileyecek flaş bir gelişme yaşandı. Maaşlarda kayıp dönemi bitiyor. İki bakanlık görüşmelerini sıklaştırdı. İşte bütün detaylar...

Bekarı, evlisi, çalışanı, yaşlısı, genci... Herkes 2023 asgari ücret zammını merak ediyor! EYT ile ilgili de prim detayları netleşiyor. Bakan Bilgin, son olarak asgari ücrete enflasyonun üstünde bir zam yapılacağını duyurmuştu. Çalışanları ilgilendiren bir detay daha söz konusu, bilindiği gibi vergi dilimleri nedeniyle Eylül'den sonra çalışanların maaşları düşüyordu.

Devlette sözleşmeli olarak görev yapan memurların 4A kadrosuna geçmesi için çalışmalar devam ediyor. Memur sendikalarıyla yapılan müzakereler de tamamlanmak üzere. Talepler bakanlığa sunuldu. Kamuya geçecek kadrolu personel sayısı 600 bini bulabilir.

MAAŞ  KAYIP BİTİYOR!

Faruk Erdem, Yeni Asır'daki yazısında kritik konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı'nın görüşmelerini sürdürdüğünü bu çalışma bittiğinde vergi dilimlerinin yeniden belirleneceğini, ücret düşüşlerinin de önüne geçilmiş olacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.