FED faiz artıracak mı? FED faiz beklentisi ne? FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak?

FED faiz artıracak mı? FED faiz beklentisi ne? FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak?

Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararı bekleniyor. FED faiz kararı öncesinde piyasalarda düşüşler görülürken, karar öncesi ABD borsası 6 ayın en düşük seviyesine geriledi. Ekonomistler, ABD ekonomisinin resesyona girmesini ön gördüğü faiz kararı sonrasında dolarda da yükselişi görmeye neden olabileceği yorumları yapılıyor. Peki, FED faiz kararı saat kaçta açıklancak? FED faiz artıracak mı?

Küresel piyasalar Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Faiz kararı öncesi piyasalarda sert düşüşler görülürken beklentiler 75 puan artış yönünde. Bundan sonra FED başkanı Powell’ın nasıl bir gidişat öngöreceğini merak ediyor. Peki, FED faiz kararı saat kaçta açıklancak? FED faiz artıracak mı? FED faiz beklentisi ne? FED faiz arttırırsa dolar ne olur? FED faiz artırırsa altın ne olur? İşte son dakika detayları…

Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararı bekleniyor. FED faiz kararı öncesinde piyasalarda düşüşler görülürken, karar öncesi ABD borsası 6 ayın en düşük seviyesine geriledi. Ekonomistler, ABD ekonomisinin resesyona girmesini ön gördüğü faiz kararı sonrasında dolarda da yükselişi görmeye neden olabileceği yorumları yapılıyor. Peki, FED faiz kararı saat kaçta açıklancak? FED faiz artıracak mı? FED faiz beklentisi ne? FED faiz arttırırsa dolar ne olur? FED faiz artırırsa altın ne olur? İşte detaylar…

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED faiz kararı toplantısı 14 Haziran’da başladı. Fed 15 Haziran'da (bugün) Türkiye saati ile 21:00’de faiz kararını açıklayacak.

FED FAİZ ARTIRACAK MI?

Piyasa fiyatlamaları Fed'in bugünkü toplantısında 1994 yılından bu yana görülen en sert faiz artışının gelebileceğini gösteriyor.

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonu kontrol altına almak için atacağı adımların ülkeyi resesyona sokacağı endişesiyle negatif bir seyir izliyor.

Beklentilerin aksine enflasyonun yükseliş eğilimini koruması, Fed'in agresif şahin politikalarına öngörülenden daha uzun süre devam edebileceği endişesiyle piyasakalarda risk iştahını düşürdü.

Söz konusu gelişme tahvil piyasalarında da satış baskısını artırırken, bazı varlıklarda getiri eğrisinin tersine dönmesi resesyon korkularının güçlenmesine sebep oldu.

Buna göre, ABD'nin 2 yıllık tahvil faizi yüzde 3,20 ile 2007'den bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, 3, 5, 10 ve 30 yıllık ABD tahvil faizlerinde getiri eğrisi tersine dönerek resesyon riskini fiyatlamaya başladı.

Öte yandan, Fed yetkililerinin daha önce olasılık dışı olarak nitelendirdikleri 75 baz puanlık politika faizi artışı ihtimali tekrar fiyatlamalara dahil oldu.

Para piyasalarında bu hafta yapılacak toplantıda yüzde 25 ihtimalle Fed'in enflasyonu kontrol altına almak amacıyla 75 baz puan faiz artışına gidebileceği fiyatlanırken, temmuz ayında yapılacak toplantıda 75 baz puanlık faiz artışı ihtimali yüzde 53 seviyesine çıktı.

MAYISTA FAİZ KARARI NE OLDU?

Fed son toplantısında beklentiler dahilinde politika faizini 50 baz puan artırmıştı. Banka, bununla beraber faiz aralığını yüzde 0,25-0,50 düzeyinden yüzde 0,75-1,00 seviyesine yükseltmiş oldu. Fed Başkanı Jerome Powell da enflasyon düşene kadar para politikasını sıkılaştırmaya devam edeceklerini söylemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.