FED faiz kararını ne zaman açıklayacak? FED toplantısı ne zaman? Kritik haftaya girildi..

FED faiz kararını ne zaman açıklayacak? FED toplantısı ne zaman? Kritik haftaya girildi..

Küresel piyasaların gözü FED faiz kararına çevrildi. Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan FED toplantısı öncesinde faiz kararı ne olacak sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Toplantının hemen ardından FED başkanı Jerome Powell tarafından yapılacak olan açıklama merak içerisinde bekleniyor. Peki FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

KRİTİK HAFTADA GÖZLER FED’DE OLACAK! 

Bu hafta para ve emtia piyasaları tarafından yakından takip edilecek veri gündemi ise oldukça yoğun olacak. Çarşamba günü ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantısı gerçekleştirilecek. Ekonomik tahminlere ilişkin verilerin açıklanacağı toplantıda Fed’in faiz kararı belli olacak.

Piyasalar tarafından Fed’in faiz kararında bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Öte yandan Fed Başkanı Jerome Powell, cuma günü ‘Pandemi İyileştirmesine İlişkin Perspektifler’ başlıklı sanal Fed dinlemeleri etkinliğinde açılış konuşması yapacak. Powell’ın burada varlık alımlarına yönelik sözle yönlendirme yapması bekleniyor.

Piyasalarda varlık alım programına ilişkin azaltıma erken bir tarihte başlanması bekleniyor.

‘Doların patronu ABD Merkez Bankası’ndan gelecek olan politika hamleleri para ve emtia piyasaları tarafından hayati önem taşıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.