Flaş açıklama geldi! Emeklilik yüzde 26, Altın yüzde 55 arttı

Flaş açıklama geldi! Emeklilik yüzde 26, Altın yüzde 55 arttı

Geçen yıl birikim yapanlar paralarını katladı! Bu yıl emeklilik fonlarında durum ne..! Emeklilik ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 26 arttı. Emeklilik için beklenen ve merak edilen haber geldi. Geçtiğimiz 2020 yılı emeklilik fonlarının getirisi adeta dudak uçuklattı.

Emeklilik için beklenen ve merak edilen haber geldi. Geçtiğimiz 2020 yılı emeklilik fonlarının getirisi adeta dudak uçuklattı. Fonların kar ortalamasına bakıldığı zaman getirilerin yaklaşık %26’ya yakın olduğu görüldü. Bu verilere göre emeklilik fonlarının geçtiğimiz yıl getirilerinin beklenen rakamların üzerinde olduğu ve büyük bir kar sunduğu ortaya çıkıyor. Peki, emeklilik fonlarının getirisi enflasyonu nasıl etkiledi? Dolar ve altında durum ne olacak? Merak edilen tüm detaylar haberimizde..!

2021 yılında hangi fonlar öne çıkacak?

Emeklilik fonları geçtiğimiz yıl büyük bir kar elde etti. Bunun yanı sıra elde edilen kar da enflasyonun 12 puan üzerinde oldu. Elbette ki tercih edilen fonlara bağlı olarak da getiriler ve kar marjları farklılık gösteriyor. Örnek vermek gerekirse de geçtiğimiz yıl elde edilen birikimlerini altın üzerinden değerlendirmek isteyenleri elde ettiği kar %55 seviyelerine ulaşırken bu birikimi dolay ile değerlendirenler için %35 seviyeleri görüldü. Hisse fonlarında birikimini değerlendirmeyi tercih edenler için kar oranı ise %30’un altında kaldı.

altin.jpg

2021 yılı için de hangi fonların getirisi daha yüksek olacak sorusu çok merak ediliyor. Merkez bankası tarafından TL için faizlerin artışı açıklandı. Bu nedenle 2021 yılında TL bazlı fonlarda yatırımlarını daha fazla katlanması ön görülüyor. Yani Bono ve para piyasası gibi fonlara yatırım yapılması kar elde edilmesini sağlayacak gibi duruyor.

Altın için neler bekleniyor?

Bu yıl için ise altın yatırımcıları, altının nasıl bir yolda gideceğini merak ediyor. Birikimlerini altın ile değerlendirmeyi düşünenler özellikle bu sorunun yanıtını araştırıyor. Yine merkez Bankası açıklamasından sonra TL bazlı faiz artırımı nedeniyle bu yıl altının geçen yıl ki kadar ön planda olmayacağını söylemek mümkündür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.