"Gelecek Nesillere Armağan-Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi" belgeseli yayında

"Gelecek Nesillere Armağan-Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi" belgeseli yayında

İSTANBUL (AA) - "Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi” olarak ziyaretçilerini ağırlayan İş Bankası'nın Ankara Ulus’taki 3. Genel...

İSTANBUL (AA) - "Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi” olarak ziyaretçilerini ağırlayan İş Bankası'nın Ankara Ulus’taki 3. Genel Müdürlük binasının müzeye dönüşüm hikâyesi, "Gelecek Nesillere Armağan" belgeseli ile ekranlara taşınıyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İş Bankası, Ankara’nın sembol yapılarından biri olan, ünlü mimar Giulio Mongeri’nin imzasını taşıyan Ulus’taki 3. Genel Müdürlük binasını, milli iktisat tarihi açısından büyük önem taşıyan kurumsal birikimini toplumla paylaşmak üzere 2019 yılında müzeye dönüştürmüştü.

Belgeselde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Siyasi ve askeri muzafferiyetler ne kadar büyük olursa olsun, iktisadi zaferlerle taçlandırılmadıkça payidar olamaz” vizyonuyla kurulan Türkiye İş Bankası’nın tarihi ile Cumhuriyetin kuruluşunu takiben Türkiye'nin iktisadi bağımsızlık yolunda atılan büyük adımlar ele alınıyor.

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali ve Genel Müdür Hakan Aran’ın da görüş ve anılarıyla yer aldığı belgeselde müzenin kuruluşuna tarih ve müzecilik alanında katkı sağlayan uzmanların görüşlerine de yer veriliyor. Hüseyin Ulaş Babucoğlu’nun yönettiği belgeselin metin yazarlığını ve seslendirmesini yazar Bedia Ceylan Güzelce üstlendi.


Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.