GEREL pazarlayan Harun Kahraman'a rekor para cezası

GEREL pazarlayan Harun Kahraman'a rekor para cezası

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), daha önce sosyal medya hesapları üzerinden bir çok hisseyi pazarladığı belirlenen Harun Kahraman'ı bu kez Gersan Elektrik (#GEREL) hisselerinde yakaladı. SPK tarafından, GEREL hisselerinde 01.06.2020 – 30.06.2020 döneminde gerçekleştirilen işlemlere i.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), daha önce sosyal medya hesapları üzerinden bir çok hisseyi pazarladığı belirlenen Harun Kahraman'ı bu kez Gersan Elektrik (#GEREL) hisselerinde yakaladı.

SPK tarafından, GEREL hisselerinde 01.06.2020 – 30.06.2020 döneminde gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen incelemelerde Harun Kahraman'ın "@kahraman_harun" Twitter hesabı üzerinden takipçilerine GEREL payına ilişkin olarak 'al veya tut' tavsiyesi verdikten hemen sonra, sahibi olduğu GEREL hisselerini sattığı belirlendi.

Bu kapsamda Kurul, Harun Kahraman'a 7 milyon 217 bin 97 liralık rekor para cezası kesti.

Kahraman'a kesilen toplam para cezaları 10 milyon liraya yaklaştı

SPK geçtiğimiz aylarda Harun Kahraman'a aynı Twitter hesabı üzerinden, Petkim (#PETKM) ve Net Holding (#NTHOL) hisselerini pazarladığı gerekçesiyle 1 milyon 175 bin 29'ar lira olmak üzere iki hisse için toplamda 2.350.058 TL idari para cezası kesmişti.

Kurul'un son rekor ceza kararının ardından Harun Kahraman'a kesilen toplam idari para cezası miktarı 10 milyon liraya yaklaştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.