Hükümetten borçlulara güzel haber! Borcu olan vatandaşa ödeme kolaylığı geliyor! Borç faizleri silinecek mi?

Hükümetten borçlulara güzel haber! Borcu olan vatandaşa ödeme kolaylığı geliyor! Borç faizleri silinecek mi?

Hükümetten borçlular için güzel haber geldi. Uzun süredir borçluları yakından ilgilendiren vergi borcu sorusu yanıt bulmuş oldu. Faiz oranları silinecek mi?

Koronavirüs salgını sağlığı olduğu kadar ekonomiyi de olumsuz etkiledi. Vatandaşın yaşamış olduğu ekonomik daralma esnaf ve küçük işletmeler için de büyük bir risk olarak kabul edildi. Pek çok esnaf bu süreç içerisinde kepenk kapattığını duyurdu. Salgın tedbiri almak için kapatılan dükkanların bazıları yaşanan ekonomik daralma nedeniyle bir daha hiç açılmadı. Pek çok işverenin ve esnafın bu süreçte borçlarının olduğu belirlendi.

Devlete olan borçların nasıl ödeneceği merak konusu haline gelmişken bunun üzerine vergi ve prim ödemeleri konusunda büyük bir kesimin ciddi bir sıkıntı yaşadığı öğrenildi. Son günlerde bu noktada gelen taleplerin son derece fazla olduğu, pek çok vatandaşın durumdan şikayetçi olduğu belirlendi. Hükümet ise vatandaşın isteklerine yanıt vermek, ekonomik bir rahatlama sağlamak ve ödeme işlemlerini kolaylaştırmak için harekete geçti.

Hükümet cephesinden borç düzenlemesi konusunda yeni bir çalışma başlatıldı. Binlerce borçlu vatandaş duymuş oldukları müjdeli haber sonrasında büyük bir heyecan yaşadılar.

Vatandaşa Borç Düzenlemesi Kapıda!

Koronavirüs salgını tüm dünyada ekonomiyi olumsuz anlamda etkiledi. Bunun üzerine esnaf bu süreçten zorluk çektiğini duyurdu. Esnaf için vergi ve prim borcu büyük bir sorun haline geldi. Bunun üzerine vatandaşlar vergi affının gelip gelmeyeceğini araştırmaya başladılar. Son zamanlarda kafalarda oluşan soru işaretinin bu noktada ilerlemesinin ardından Ak Parti Ekonomi Kurmayları tarafında bir çalışma yapıldı. Hem ülke ekonomisi hem de vatandaşın cebi düşünülerek özel bir çalışma yapılmasına karar verildi. Daha önce hükümet cephesinden defalarca vergi affı konusunda çalışmalar gelmişti. Bu çalışmalar çerçevesinde yeniden bir umut ışığı doldu.

Geçtiğimiz Yıllarda Çıkarılan Vergi Afları!

Ak Parti hükümeti tarafından daha önceki yıllarda yine vatandaşların istek ve ihtiyaçlarına tönelik olarak vergi afları çıkarılmıştı. Bunlar;

  • 7 Mart 2002 senesinde çıkarılan 4746 sayılı emlak vergisi yasası
  • 27 Şubat 2003 senesinde çıkarılan 4811 sayılı vergi barışı yasası
  • 22 Kasım 2008 senesinde çıkarılan 5811 sayılı vergi barışı yasası
  • 13 Şubat 2011 senesinde çıkarılan 6111 sayılı sosyal sigortalar yasası
  • 10 Eylül 2014 senesinde çıkarılan 6552 sayılı iş yasası
  • 19 Ağustos 2016 senesinde çıkarılan 6736 sayılı bazı alacaklara yönelik yasa olarak ifade edilmektedir.

Yapılandırma Yapıp Ödeme Yapamayanlara da Fırsat!

Yeni dönemde borç düzenlemesi hakkında önemli bir çalışma yapıldı. Borç yapmış olan kişilerin daha önce yapılandırma yapmaları halinde borçlarını düzenli ödememiş olmalarının ardından bu hakkını kaybeden ve maddi açıdan zorluk yaşayan vatandaşları da kapsamaktadır. Bu süreçte vatandaşlar gerekli olan tüm haklardan yararlanabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.