Hyundai Motorsport, 2022 WRC'de yarışacak yeni i20 N Rally1'i tanıttı

Hyundai Motorsport, 2022 WRC'de yarışacak yeni i20 N Rally1'i tanıttı

Markanın yeni WRC aracı üretilirken Hyundai'nin İzmit'te ürettiği performanslı i20 N modeli baz alındı

İSTANBUL (AA) - Hyundai Motorsport'un, 2022 yılında FIA Dünya Ralli Şampiyonası'nda (WRC) yarışacak yeni ralli otomobili yeni i20 N Rally1 oldu.

Hyundai'den yapılan açıklamaya göre, i20 N Rally1 üretilirken Hyundai'nin İzmit'te ürettiği performanslı i20 N modeli baz alındı.

B segmentinin en hızlı modellerinden biri olan i20 N modeli baz alınarak geliştirilen yeni i20 N Rally1, ilk kez 20-23 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek Monte Carlo Rallisi'nde yarışacak.

i20 N Rally1, değişen FIA kuralları gereği bundan böyle hibrit teknolojisine de ev sahipliği yapacak. Yoğun bir test ve geliştirme programıyla hazırlanan otomobil, 2022 yılında daha fazla podyum görmek istiyor. Hyundai i20 N Rally1, geleneksel 1,6 litrelik içten yanmalı turbo motorunu plug-in hibrit bir üniteyle birleştirilerek gücünü geçen yıllarda olduğu gibi yine dört tekerleğe aktarıyor.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.