İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödeme tarihleri! Kısa çalışma ödeneği bitiş tarihi açıklandı mı?

İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödeme tarihleri! Kısa çalışma ödeneği bitiş tarihi açıklandı mı?

Eylül ayı için ödenmesi planlanan kısa çalışma ve işsizlik ödeneklerinin hangi tarihte hesaplara yatırılacağı merak konusu oldu. İşte detaylar!

Koronavirüs pandemisinin ekonomiye dair bıraktığı hasarları vatandaşların gözünde en az seviyeye indirebilmek için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu süreçte çalışanların ödeneklerinin sorunsuz bir şekilde yatırılması ve çarklar dönünceye kadar çalışanların ekonomik olarak desteklenmesi için kısa çalışma ödeneği hayata geçirilmişti.

Aynı şekilde pandemi döneminde işsizlik probleminin bir kez daha gün yüzüne çıkması ve bununla birlikte ekonomik açıdan sürecin yine desteklenesi için işsizlik ödenekleri konusunda da şartların iyileştirilmesi adına bir çalışma yapılmıştı.

Şimdilerde kısa çalışma ve işsizlik ödeneği alan binlerce kişinin olduğu belirlendi. Her ay bu süreç içerisinde merak edilen sorular yine kendini tekrar etmeye başladı. Her ay olduğu gibi bu ayda binlerce kişi ödemelerin tam olarak ne zaman, hangi tarihte yapıldığını sorgulamaya başladı. Kon hakkında açıklamayı ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yapıyor.

Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödenekleri Ne Zaman Hesaplara Yatırılacak?

Eylül ayı için yapılması beklenen işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerinin Ekim ayı içerisinde yapılması bekleniyor. Genellikle daha önceki ödeme aylarına bakıldığı zaman ayın ilk haftası içerisinde hesaplara yatırıldığı görülüyor. Ancak henüz Eylül ayı ödemeleri konusunda bir açıklama yapılmadı. Binlerce kişinin büyük bir heyecanla yapılacak olan ödemeleri beklediği belirlendi. 5 Ekim'de ödemelerin yapılacağı duyuruldu.

Kısa Çalışma Ödeneği Uzatıldı Mı?

Koronavirüs salgınının ortaya çıkarmış olduğu ve neden olduğu zorlayıcı nedenlerin ortadan kaldırılması için Cumhurbaşkanı imzalı karar sonrasında Resmi Gazete'de yayınlanan yeni karar sonrasında kısa çalışma ödeneğinin uzatıldığı ve bir süre daha ödenmeye devam edeceği belirlendi.

Kararın alınması ile birlikte hali hazırda uygulamadan yararlanan kişilerin iki aylık süreç içerisinde durumdan yararlanmaya devam edecekleri belirlendi.

İşyerlerinin büyük bir kısmının da kısa çalışma ödeneği ödemelerinden Ekim ayının sonuna kadar yararlanabilecekleri belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.