Kahramanmaraş, Hatay depreminden sonra fiyatlar uçuşa geçti..!

Kahramanmaraş, Hatay depreminden sonra fiyatlar uçuşa geçti..!

Kahramanmaraş depreminin ardından çimento hisselerinde yaşanan ve tepki çeken artış bir haftalık aranın ardından bugün de sürdü. Bu hisselerdeki yükseliş deprem öncesindeki seviyesine göre yüzde 30'u aştı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Borsa İstanbul’da geçtiğimiz hafta işlem yapılan ilk iki günde çimento hisselerinde yaşanan ve tepki çeken yükseliş bugün de sürdü.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle geçen 8 Şubat'ta işlemlerin durdurulduğu Borsa İstanbul, bugün bir dizi tedbirle yeniden açıldı. Günün ilk yarısında 9 çimento hissesi, yüzde 9,67 ila yüzde 10 arasında yükseldi. Böylece pek çok hissedeki deprem öncesine göre yükseliş yüzde 30’u aştı.

BIST 100 endeksi, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle geçen hafta çarşamba günü işleme kapatılmış, o günkü işlemler de iptal edilmişti. En son işlemlerin gerçekleştiği geçen hafta salı günü ise endeks yüzde 8,62 değer kaybederek 4 bin 505,34 puandan kapanmıştı.

HİSSELER DEPREMDEN BU YANA TAVAN OLDU

Borsa iki gün boyunca sert değer kaybetmesine rağmen çimento hisselerinde yaşanan yükseliş dikkat çekmişti. Hisseler 8 şubat günü de tavan olmuş ancak o gün işlemlere ara verilmesiyle birlikte gün içindeki işlemler de iptal edilmişti.

Bir haftalık aranın ardından borsa bugün sert yükselişle açılırken çimento hisselerindeki artış da sürdü. Açılışta BIST 100 endeksi yüzde 5,86 değer kazanarak 4 bin 769,15 puana çıkarken ilerleyen saatlerde endeks yüzde 9,7 artışla 4 bin 940 puanın üzerine çıktı.

ÇİMENTO HİSSELERİNİN YÜKSELİŞİ

Borsa İstanbul'un yeniden açılmasının ardından birçok çimento hissesinde yüzde 10'a varan yükseliş gözlendi. Böylece depremin ardından yaşanan yükselişler yüzde 30’a ulaştı.

Bazı çimento hisselerinin deprem öncesine göre artış oranları şöyle oldu:

  • Konya Çimento (KONYA): yüzde 33,4
  • Nuh Çimento (NUHCM.E): yüzde 33,1
  • Bursa Çimento (BUCIM): yüzde 28
  • Çimbeton (CIMBETON): yüzde 33,4
  • Niğbaş Niğde Beton (NIBAS): yüzde 31,8
  • OYAK Çimento (OYAKC): yüzde 33,3
  • Afyon Çimento (AFYON): yüzde 32,4
  • ÇİMSA Çimento (CIMSA): yüzde 24,1
  • ÇİMENTAŞ İzmir Çimento Fabrikası (CMENT): yüzde 32

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.