Kamu Çalışanlarına Müjde Geldi! Bir Milyona Yakın İşçiye İkramiye Ödemesi Yapılacak. İkramiyenin Son Taksiti Ne Zaman Yatacak?

Kamu Çalışanlarına Müjde Geldi! Bir Milyona Yakın İşçiye İkramiye Ödemesi Yapılacak. İkramiyenin Son Taksiti Ne Zaman Yatacak?

Yapılan açıklamalara göre Kamu işçilerine 13 günlük ikramiye ödemesi bugün itibariyle yapılacak. İşçilere yaklaşık 930- 1092 TL arası ödeme yapılacağı duyuruldu.

Hem kamu işçilerine hem de 4/D’li sürekli işçilere her yıl dört taksitle ikramiye, ilave tediye ödeniyor. Bu seneye ait ikramiyelerin ilk taksiti 31 Ocak’ta, ikinci taksiti 22 Mayıs’ta ödenmişti. İkramiyenin üçüncü taksit ödemesi de Kurban Bayram’ından hemen önce 27 Temmuz’da yapıldı. Kadrolu taşeron işçileri de dahil olmak üzere yaklaşık 1 milyon işçiye verilen ikramiyenin son taksiti ise bugün (14 Aralık) hesaplara yatırılacak. Yapılan en düşük ödeme yaklaşık 930 TL olurken, Gelir Vergisi’ndeki çalışanların çoğu yüzde 20’lik dilime girdiğinden dolayı bu ay ödemesi yapılacak ikramiyeleri diğer ödemelerden daha az olacak. Belediye şirketlerine geçiş yapan taşeron işçilerine ne yazık ki ikramiye ödemesi yapılmayacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk yaptığı açıklamada kamu işçilerine ödenecek olan 13 günlük ikramiyenin bugün hesaplarına yatacağını duyurdu. İkramiyelerin 52 günlük olduğunu ve senede 2 kez yayınlanıp ikişer taksitte ödendiğini belirten Bakan Selçuk tüm Bakanlık adına konuşarak, Türkiye için değer üreten ve kalkınmamızın en büyük destekçisi olan işçi kardeşlerimizin yanında olacağını dile getirdi.

İkramiye Ödemesi Kimlere Yapılıyor?

6772 sayılı Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkındaki Kanuna göre kadrolu kamu işçileri çalıştıkları kuruma bağlı olarak ikramiye ödemesi alabilecekler. Bu kurumlar genel ve katma bütçeli kurumlar, özel bütçeli idareler, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar, kamu iktisadi teşekküllerini kapsıyor. 

İkramiye Yani İlave Tediye Nedir?

6772 sayılı kanuna göre kamu işçilerine sene içerisinde 52 günlük ikramiye ödeneceği hüküm altına alındı. Bütün kamu işçilerinin faydalanabileceği bu hak kanunla güvence altına alınmıştır. Genel yönetim kapsamında kamu idareleri dahilinde kadroya geçen işçilere, ayrıca bir tüzel kişiliği bulunmaksızın devlet tüzel kişiliği içerisindeki genel bütçe kapmasında kamu idarelerine ait olan kurumlarda kadroya geçen işçilere senelik 52 gün ikramiye verilecektir.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.